Antena 3 CNN Economic Trucuri pentru cumpărături mai ieftine. Ce metodă pot folosi românii pentru a economisi bani

Trucuri pentru cumpărături mai ieftine. Ce metodă pot folosi românii pentru a economisi bani

Salvăm cu greu din banii pe care ii dăm pe mâncare. Am testat cele mai folosite tactici de economisire, recomandate de specialişti.

Trucuri pentru cumpărături mai ieftine. Ce metodă pot folosi românii pentru a economisi bani
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   08:59

Cea mai noua inovaţie este aplicaţia care anunţă ofertele din magazine, astfel încât românii să ştie de unde pot cumpăra mai ieftin.

Regula de aur este să facem lista de cumpărături de acasă, evităm astfel inamicul economisirii: achiziţiile haotice şi ca să prevenim tentaţia din magazine putem să facem cumpărăturile online.

O pungă de făină la raft poate fi şi 6,19 de lei, iar în aplicaţie este 3,94 de lei. Aplicaţia trimite mesaj de fiecare dată când este disponibilă o reducere. 

De asemenea, prin intermediul aplicaţiei se pot comanda direct produsele cu reducere şi se poate plăti online, apoi, de la magazinele, cafelenele şi brutăriile de unde au fost comandate bunurile, se ridică comanda.

Citeşte şi: Metoda inedită pentru a reduce costurile la căldură, găsită de o familie din România: "Probabil veți spune că e rușinos, dar merită"

Alte tactici de economisire sunt propuse chiar de comercianţi. 

"Cardurile de reducere sunt atât online cât şi fizic, iar avantajul lor major este că vin cu oferte personalizate", a declarat Loredana Samoilă, PR manager.

Unele carduri de fidelitate înregstrează produsele pe care le cumpărăm cel mai des, la un anumit număr de achiziţionări se aplică o reducere. Totodată, se poate recurge la vânzare accelerată, de exemplu o pungă de ridichii poate fi cu patru lei mai ieftină în această perioadă.

Aproape fiecare stand din pieţe are şi cutii cu produse care riscă să nu mai fie cumpărate. În medie acestea costă cu 50%-60% mai puţin. 

Pentru a nu lăsa produsele să expire în frigidere o metodă este cumpăratul la 100 de grame.

Potrivit ultimelor statistici cheltuim 90% din venituri. Din aceste cheltuieli, cea mai mare pondere o are mâncarea.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close