Antena 3 CNN Economic Mişcare de ultimă oră pe piaţa bancară: UBS va cumpăra Credit Suisse. Care este preţul de achiziţie

Mişcare de ultimă oră pe piaţa bancară: UBS va cumpăra Credit Suisse. Care este preţul de achiziţie

Răsturnare de situaţie în cazul băncii elveţiene Credit Suisse. Se pregăteşte o tranzacţie pe cât de rapidă pe atât de controversată.

Mişcare de ultimă oră pe piaţa bancară: UBS va cumpăra Credit Suisse. Care este preţul de achiziţie
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    19 Mar 2023   •   17:19

UBS s-a oferit să cumpere Credit Suisse pentru 1 miliard de dolari, iar autorităţile elveţiene plănuiesc să modifice legislaţia ţării pentru a ocoli un vot al acţionarilor privind tranzacţia, în timp ce se grăbesc să finalizeze o tranzacţie înainte de luni, scrie Ziarul Financiar, care citează FT.

Tranzacţia pe toate acţiunile dintre cele mai mari două bănci elveţiene va fi semnată chiar duminică seara şi va fi evaluată la o fracţiune din preţul de închidere al Credit Suisse de vineri, ceea ce va duce la eliminarea acţionarilor băncii ţintă, au declarat patru persoane care cunosc direct situaţia.

Citeşte şi: Banca Naţională a Elveţiei, precizări despre furnizarea de lichidităţi Credit Suisse

Oferta a fost comunicată duminică dimineaţă, cu un preţ de 0,25 franci elveţieni pe acţiune, care va fi plătit în acţiuni UBS, mult sub preţul de închidere al Credit Suisse de 1,86 franci elveţieni de vineri, au precizat persoanele menţionate. UBS a insistat, de asemenea, asupra unei modificări negative semnificative care anulează tranzacţia dacă marjele sale de risc de neplată a creditelor cresc cu 100 de puncte de bază sau mai mult, au adăugat aceştia.

Termenii tranzacţiei ar fi inechitabili pentru Credit Suisse

Situaţia evoluează rapid şi nu există nicio garanţie că termenii vor rămâne aceiaşi sau că se va ajunge la o înţelegere, au subliniat toate persoanele.

Unele dintre persoane au spus că termenii actuali sunt inechitabili pentru Credit Suisse şi acţionarii săi. Alţii au criticat planurile de anulare a normelor normale de guvernanţă corporativă prin împiedicarea votului acţionarilor UBS.

A existat un contact limitat între cei doi creditori, iar termenii au fost puternic influenţaţi de Banca Naţională a Elveţiei şi de autoritatea de reglementare Finma, au spus persoanele respective. Rezerva Federală a SUA şi-a dat acordul pentru ca tranzacţia să avanseze, au adăugat aceştia.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Credit Suisse
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close