Antena 3 CNN Economic Ultima variantă: 1,3 milioane de pensionari, majorare de 25%. Marius Budăi: "Vom avea şi creşteri de pensii şi de sprijin pentru cei vulnerabili"

Ultima variantă: 1,3 milioane de pensionari, majorare de 25%. Marius Budăi: "Vom avea şi creşteri de pensii şi de sprijin pentru cei vulnerabili"

Un număr de 1,3 milioane de pensionari ar putea avea pensii mai mari cu 25%. Este vorba despre cei care au pensia minimă de 1.000 de lei. 

Ultima variantă: 1,3 milioane de pensionari, majorare de 25%. Marius Budăi: "Vom avea şi creşteri de pensii şi de sprijin pentru cei vulnerabili"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2022   •   16:04

Ceilalţi ar putea beneficia de o majorare de doar 10% cu un ajutor suplimentar pentru ianuarie în valoare totală de 4.000 de lei. 

Aşa şi-ar dori PSD să fie majorate diferit pensiile, potrivit unor surse. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a confirmat marţi, la Antena 3 CNN, că şi această variantă este pe masa de lucru. Întrebat dacă se pot majora diferenţiat pensiile, şeful de Muncă nu a negat această variantă.

"Vorbim de două lucruri separate: una este o majorare a pensiei și alta este majorarea de venituri. 

Ceea ce s-a discutat în spațiul public, s-a vorbit de o majorare a valorii punctului de pensie, după care vorbim de majorare de venituri pentru categoriile vulnerabile. 

Și acolo într-adevăr avem și este obligatorie intervenția Guvernului, astfel încât toate aceste categorii de persoane să traverseze această iarnă care se anunță a fi una grea din punct de vedere al prețurilor. (...) Trebuie să-i sprjinim pe oameni astfel încât să avem convingerea că vor traversa iarna", a spus Marius Budăi.

Cât despre "pensia de ianuarie", ministrul Budăi a precizat: "atunci când liderii coaliției, a partidelor care formează coaliția, vor lua decizia finală, cu siguranță vom veni transparent în fața cetățenilor. 

Timp mult nu va mai dura, pentru că trebuie să închidem și bugetul pentru anul 2023", a spus Budăi.

Referitor la cei 1,3 milioane de pensionari care ar putea avea o creştere de 25% din ianuarie, iar ceilalţi o majorare de 10%, ministrul a spus: "Noi avem pe masă mai multe variante, însă aici cred că președintele partidului, Marcel Ciolacu, a fost extrem de clar și a spus că așteaptă de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Finanțelor propuneri, le avem deja înaintate pentru a decide în coaliție exact varianta corectă. 

Ceea ce a spus președintele Marcel Ciolacu este că trebuie să sprijinim, e obligatoriu să sprijinim categoriile vulnerabile și așa vom face categorie vulnerabilă (...).

Vă spun foarte clar că vor exista majorări de pensii în România și vor exista măsuri de sprijin pentru categoriile de cetățeni vulnerabili. 

Eu, ca membru al Guvernului, sunt obligat practic să spun că aceste măsuri vor fi implementate, dar vă spun cu respect și pentru cetățeni. 

Nu vreau să intru într-un malaxor al presupunerilor, pentru că nu vreau să aducem în fața oamenilor variante, să aducem speranțe pe care ulterior să nu le îndeplinim. Permiteți-ne să luăm decizia finală. 

Ceea ce este important vor fi majorări de pensii și vor fi măsuri de sprijin pentru cetățeni. 

Ceea ce trebuie să reținem este că pensiile vor crește și că măsuri de sprijin vor fi identice cu măsurile din programul repetat "Sprijin pentru România", a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

De ce unele pensii vor întârzia în ianuarie 2023. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile românilor vor creşte de la 1 ianuarie 2023, dar spune că acestea vor ajunge cu întârziere la început de an.

"Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente", a spus Budăi.

Cum afli data la care ieşi la pensie. Calcul simplu, în 2 minute, explicat pas cu pas, fără să mergi la ghişeu 

Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării.

Cum aflaţi, pas cu pas, data pensionării

1. Intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), www.cnpp.ro.

2. Accesaţi rubrica "Când mă pot pensiona?".

3. Completaţi acolo data naşterii, sexul dvs şi introduceţi cifrele sau literele din imagine. Apoi, apăsaţi butonul Calculează

Vi se afişează apoi o casetă cu data de pensionare şi stagiul minim pentru pensia de limită de vârstă, pensia anticipată sau pensia anticipată parţial.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close