Antena 3 CNN Economic Vouchere alimente 2022. Lista actualizată a magazinelor unde poţi cumpăra cu tichete sociale

Vouchere alimente 2022. Lista actualizată a magazinelor unde poţi cumpăra cu tichete sociale

Vouchere alimente 2022. Lista actualizată a magazinelor unde pot merge cei care au tichete sociale a fost completată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Vouchere alimente 2022. Lista actualizată a magazinelor unde poţi cumpăra cu tichete sociale
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    29 Aug 2022   •   10:56

Mai jos, aveţi listele complete cu operatorii economici unde pot fi utilizare voucherele pentru alimente 2022. 

Magazinele de unde se pot face cumpărături cu voucherele pentru alimente sunt verificate săptămânal, iar dacă există modificări, MIPE anunţă.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început, la 1 iunie, procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental "Sprijin pentru România".

Peste 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, vor primi aceste ajutoare în valoare de 250 de lei la un interval de două luni.

Vouchere alimente 2022. Lista actualizată cu magazinele în care poți plăti cu tichete sociale

Rețea magazine afiliate Sodexo

Rețea magazine afiliate Up Romania

Rețea magazine afiliate Edenred

"Vin cu un anunț important pentru cei 2,4 milioane de români care au primit carduri sociale prin programul SprijinPentruRomânia. Am efectuat plățile pentru a doua tranșă, mai repede decât anunțasem inițial, astfel că beneficiarii vor putea folosi ajutorul pentru alimente și mese calde. 

Atenție, plata s-a efectuat pentru beneficiarii intrați în posesia cardurilor. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanții emitenților de carduri și ai Compania Naţională Poşta

Română pentru ca și noii beneficiari eligibili să obțină cardurile cât mai repede posibil. 

În continuare, până la jumătatea lunii septembrie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranșe sau care au fost omiși inițial. 

Potrivit listelor furnizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, vorbim de aproximativ 91.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea se va face în a doua parte a lunii septembrie.

Valoarea totală a tranșei II se ridică la aproape 600 milioane lei, bani europeni pentru siguranța alimentară a românilor. După cum știți, oferim 1.000 de lei pentru fiecare beneficiar eligibil, în IV tranșe a câte 250 de lei. 

Mai departe, purtăm discuții cu reprezentanții European Commission pentru ca programul să fie prelungit până în 2027.

În final, apelez la responsabilitatea beneficiarilor că sprijinul va fi folosit în scopul pentru care este acordat, adică să cumpere mâncare, nu alcool sau tutun, pentru a nu fi obligați să mai blocăm carduri", a transmis ministrul Marcel Boloş.

Vouchere alimente 2022. Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Unde te poţi adresa, dacă nu ai primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

"Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se dă rest

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei, potrivit dcnews.ro.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.

Vouchere alimente 2022. Românii pot pierde tichetele sociale | Anunţul făcut de Ministerul Investițiilor

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close