Antena 3 CNN Actualitate Media Badea, despre plagiatul lui Mang: A copiat cu tot cu greşelile ăluia, nici măcar nu a găsit pe unul calumea să-l plagieze

Badea, despre plagiatul lui Mang: A copiat cu tot cu greşelile ăluia, nici măcar nu a găsit pe unul calumea să-l plagieze

Badea, despre plagiatul lui Mang: A copiat cu tot cu greşelile ăluia, nici măcar nu a găsit pe unul calumea să-l plagieze
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    15 Mai 2012   •   13:39

Mircea Badea, realizatorul "În gura presei", a comentat în ediţia de luni seara a emisiunii plagiatul lui Ioan Mang.

Jurnalistul a vorbit despre scrisoarea pe care premierul Victor Ponta a trimis-o preşedintelui Academiei Române.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

"Eu zic că la fel de bine putea să-l pună pe Hagi să dea o lovitură liberă de la 23 de metri. Dacă intra în aţe era plagiat, dacă nu nu era. Mi se pare la fel de utilă şi de logică", a spus Badea referindu-se la solicitarea premierului Ponta faţă de Academia Română.

"Dacă scriu un text şi duc foaia la xerox îmi trebuie o comisie a Academiei Române să văd că xeroxul e identic cu originalul?(...) Noi trăim în ţara în care mintea a plecat demult", a adăugat realizatorul Antena 3.



În data de 9 mai, Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a primit mai multe sesizări de plagiat. Acuzaţiile au fost îndreptate atât către ministrul Educaţiei, cât şi către soţia acestuia, au precizat cei de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Ioan Mang a spus despre acuzaţia de plagiat că este "o acţiune politică", al cărei scop ar fi crearea de haos în sistemul de învăţământ şi a declarat că îi va da în judecată pe cei care îl acuză de plagiat.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "IN GURA PRESEI" DE LA ANTENA 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close