Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Gătești des cu hârtie de copt? Ar trebuie să știi acest lucru neapărat!

Gătești des cu hârtie de copt? Ar trebuie să știi acest lucru neapărat!

Mulți oameni spun că adoră să gătească, dar nimeni nu a fost auzit să spună că adoră să spele vasele. Mai ales atunci când vine vorba de tăvi de prăjituri. Cam acesta e momentul în care se oprește magia din bucătărie, un moment de care nu te scapă nici măcar mașina de spălat vase, în care nu încap tăvile de prăjituri.

Gătești des cu hârtie de copt? Ar trebuie să știi acest lucru neapărat!
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2023   •   12:55

Soluția? Hârtia de copt! Nu se lipește, nu se arde, nu se murdărește. Nici nu-i de mirare că a devenit aliatul de nădejde al gospodinelor. Dar v-ați întrebat vreodată – cât de sănătoasă este hârtia de copt? Invitatul lui Iusti Fudulu, la iThink, nutriționistul și specialistul în wellbeing Fabius Antal a vorbit despre pericolul care ne pândește la fiecare prăjitură gătită la cuptor.

„Hârtia de copt tipică pe care o cumpărăm cu toții nu este bună, este foarte dăunătoare pentru noi. Dar hai să le luăm prin excludere. Hai să nu mai folosim hârtia de copt albă, care este și înălbită cu clor, hai să folosim hârtia de copt maro, ăsta să fie un prim pas. Se poate și fără. Mai puțină hârtie de copt. Mai bine curățăm mai mult tava”, a explicat Fabius Antal, care a enumerat și alte pericole de care nu suntem conștienți de care ne lovim în produsele de zi cu zi.

Nu lăsați cafeaua în paharul de unică folosință!

„Dacă cafeaua se consumă în primele 15 minute, eliberarea acelor substanțe din acea folie, pentru că este un film de plastic, chiar dacă vedeți pe ambalaj că este eco, este bio, el are un film de plastic. Și de la 15 la 30 de minute, eliberarea substanțelor crește de la 80%.”, consideră specialistul, care mai adaugă pe lista neagră și gustarea preferată a cinefililor de canapea.

„Evitați popcornul care se pune la microunde. Acel ambalaj este udat cu acele chimicale pentru totdeauna. Există popcorn la pungă cu sare, simplu.”, susține Fabius Antal, invitatul lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care nu-ți spune ce să gândești, dar cu siguranță te pune pe gânduri.

×
Subiecte în articol: iThink
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close