Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Un specialist avertizează la iThink: "E unul dintre cele mai rele lucruri posibile!" Mulți oameni îl folosesc zilnic, dimineața și seara!

Un specialist avertizează la iThink: "E unul dintre cele mai rele lucruri posibile!" Mulți oameni îl folosesc zilnic, dimineața și seara!

Când vine vorba de igiena orală, România e pe ultimele locuri în lumea civilizată. Mai mult de jumătate de români nu se spală pe dinți, conform unui studiu al Institutului Național de Statistică.

Un specialist avertizează la iThink: "E unul dintre cele mai rele lucruri posibile!" Mulți oameni îl folosesc zilnic, dimineața și seara!
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   14:53

În tabăra cealaltă, pe lângă periajul zilnic cu pastă de dinți, la recomandarea stomatologilor, mulți români folosesc irigatorul bucal, ața dentară și apa de gură. Unul din aceste elemente ar face mai mult rău decât bine, în opinia lui Fabius Antal, specialist în wellbeing.

"Aș interzice apa de gură. Apa de gură e unul dintre cele mai rele lucruri posibile care duce la avansarea cariilor și a tuturor problemelor la nivelul gurii. Și aici am specialiști care mi-au confirmat teoria.

Pentru că noi distrugem acele bacteriile alea care au un scop principal – să curețe mizeria dintre dinți, resturile. Deci noi dacă distrugem bacteriile alea, noi cu tot periajul din lume, noi nu vom îndepărta tot. Vor exista microparticule. Mai bine păstrați pasta de dinți cu fluor, dar apa de gură să o eliminați.", susține Fabius Antal.

Pastă de dinți cu fluor sau fără fluor?

Pasta de dinți cu fluor este recomandată de majoritatea medicilor stomatologi, care se bazează pe mai multe studii făcute în ultimii 50 de ani din care reiese că fluorul ajută la prevenția cariilor. Nutriționistul Fabius Antal se bazează pe alte studii care ar demonstra contrariul.

"Aici o să-mi sară toată lumea-n cap – fără fluor. Există foarte multe dezbateri, că flourul este bun sau nu este bun, eu știu toată povestea, am citit prea multe studii, a plecat de la o concluzie pe care a avut-o un specialist din străinătate, care a considerat că fluorul ajută. La copii e altă problemă, s-a descoperit că poate să scadă IQ-ul. Eu recomand să ne ferim de fluor, orice v-ar spune altcineva.", a mai spus Fabius Antal.

Atenție! Situația în care nici stomatologii nu recomandă fluorul!

În cazul celor care au implanturi, ultimele stuii au demonstrat că fluorul din pasta de dinți are un impact negativ asupra implanturilor, provocând corodarea titanului ș a aliajelor din titan, care se folosesc la implanturile dentare.

În fiecare duminică, de la 17:00, urmărește experiențele și ideile care îți schimbă perspectiva asupra lumii și a regulilor care o guvernează. Când toți încearcă să-ți spună mai degrabă CE să gândești, află CUM să gândești la iThink cu Iusti Fudulu.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close