Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Acesta e cumva stilul tău de condus?! Ai toate șansele să faci accident! Topul greșelilor la volan

Acesta e cumva stilul tău de condus?! Ai toate șansele să faci accident! Topul greșelilor la volan

E știut faptul că românii se consideră regii șoselelor, dar statisticile nu-i recomandă deloc. În realitate, dacă ar fi să luăm în calcul numărul accidentelor mortale din Europa, românii sunt cei mai periculoși conducători auto din toată Uniunea.

Acesta e cumva stilul tău de condus?! Ai toate șansele să faci accident! Topul greșelilor la volan
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   20:34

Invitat la iThink, cu Iusti Fudulu, fostul pilot de raliuri Titi Aur a alcătuit topul greșelilor pe care le facem la volan.

Viteza prea mare

„În primul rând, nerespectarea vitezei, suntem tentați să spunem că mergem un pic mai repede și că nu contează, pentru că 10km/h în plus, oricum nu mă sancționează, dar merg și 20 km/h în plus, merg și 30 km/h...”, arată specialistul în conducere defensivă.

Nerespectarea distanței

„Pe 2 e nerespectarea distanței, suntem tentați să mergem mai aproape de mașina din față. La 100 de kilometri de oră parcurgi 27 de metri pe secundă, deci în 2 secunde parcurgi 54 de secunde, deci aproximativ jumătate din distanță.”, a spus Titi Aur, care și-ar dori ca România să preia din legislația rutieră occidentală, obligativitatea de a păstra distanța față de mașina din față.

Telefonul mobil

„Neatenția – suntem tentați în permanență să facem și altceva: să ne uităm în telefon, să vorbim, să ascultăm muzică, să orice. Telefonul a devenit una din cauzele principale, unele studii arată că a depășit alcoolul, dar din păcate e mai greu de demonstrat.”, a adăugat fostul campion de raliuri.

Întreținerea defectuoasă.

„Nu întreținem mașina. Suntem tentați să minimalizăm riscul sau să spunem: «Nu contează, mă descurc!» Fiecare mică greșeală pe care o faci se poate transforma într-o mare tragedie.”, este convins Titi Aur, care a demonstrat cum o roată puțin mai desumflată poate provoca un accident.

Poziția incorectă la volan

„Nu stăm corect la volan, nu ținem mâinile corect pe volan, nu ținem piciorul corect pe pedale. Asta e o greșeală banală, dar ați auzit de multe ori de persoane care au accelerat în loc să frâneze și au intrat în magazin și când erau copiii în față, în loc să frâneze au accelerat. Pentru că ține călcâiul în dreptul pedalei de accelerație, nornal, trebuie să-l ții în dreptul pedalei de frână. La școala de șoferi ar trebui învățat.”, a mai spus specialistul în conducere defensivă, Titi Aur, invitatul lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care îți schimbă perspectiva asupra lumii, Duminică, la 17:00, la Antena 3 CNN.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

×
Subiecte în articol: Titi Aur
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close