Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cine este Polina Kovaleva, fiica vitregă a lui Serghei Lavrov care se află pe lista persoanelor sancționate de guvernul britanic

Cine este Polina Kovaleva, fiica vitregă a lui Serghei Lavrov care se află pe lista persoanelor sancționate de guvernul britanic

Guvernul britanic a anunţat joi o nouă serie de sancţiuni care vizează 59 de persoane şi companii ruseşti. Pe listă se află și Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

Cine este Polina Kovaleva, fiica vitregă a lui Serghei Lavrov care se află pe lista persoanelor sancționate de guvernul britanic
Sursa foto: Instagram
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   19:35

Polina Kovaleva este fiica de 26 de ani a Svetlanei Poliakova, femeia cu care ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, are o relaţie din anii 2000.

Aceasta s-a născut în Rusia, dar trăieşte la Londra. A studiat la un internat privat din Bristol, apoi a obţinut un master în economie şi strategie pentru afaceri la Imperial College Business School.

Polina a fost angajată la gigantul Gazprom și la compania minieră Glencore.

Maria Pevchikh, șefa secției de investigații din cadrul Fundației Anticorupție a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a cerut sancționarea lui Kovaleva în urmă cu două săptămâni.

Într-o postare pe Twitter, Pevchikh a scris: „Lavrov a avut o soție „oficială” în ultimii 50 de ani. Nimeni nu a auzit de ea sau i-au văzut împreună în public de multă vreme. Spre deosebire de această doamnă, Svetlana Polyakova este adevărata soție, sunt împreună de la începutul anilor 2000."

Polyakova „a cumpărat un apartament la Moscova în valoare de 6-8 milioane de dolari […] Nu e rău pentru o doamnă șomeră”, spune Maria Pevcikh.

„Svetlana îl însoțește pe Lavrov în fiecare călătorie oficială de afaceri externe. Uneori își ia și mama în vârstă de 78 de ani și pe nepoata ei. Întreaga familie este listată ca membră a misiunii diplomatice. Am aflat că Polyakova a folosit avionul Ministerului Afacerilor Externe de peste 60 de ori.”, a mai scris șefa secției de investigații din cadrul Fundației Anticorupție.

Întrebându-se cum a putut Kovaleva să-și permită bunuri atât de valoroase precum proprietatea ei din Londra, Pevchikh a adăugat: „Tatăl biologic al Polinei nu este foarte bogat. Ea nu are un soț oligarh. Dar, la vârsta de 21 de ani, a cumpărat acest apartament din Londra de 4.4 milioane de lire sterline. A plătit cash. Fără ipotecă. Poate cineva să explice cum este posibil acest lucru? Singura ei sursă de venit este mama ei șomeră, care se întâmplă să fie soția informală a lui Lavrov. Acesta este un exemplu de manual al bogăției inexplicabile. Proprietatea poate fi confiscată legal chiar acum."

 

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov sanctiuni Rusia Moscova
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close