Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Ariana Dudună, eleva care a negociat cu președintele Iohannis: "Guvernul își bate joc de noi"

Ariana Dudună, eleva care a negociat cu președintele Iohannis: "Guvernul își bate joc de noi"

Elevii din clasele terminale sunt total bulversați de situația creată. Nici până la acest moment nu știu cum și când se va susține Evaluarea Națională sau Bacalaureatul din moment ce profesorii nu au ieșit din grevă.

de Alexandra Axinia    |    11 Iun 2023   •   14:51

Adriana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța a vorbit față în față cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Ariana a explicat la Antena 3 CNN că această grevă a profesorilor nu este doar despre salariile dascălilor, ci despre întreg sistemul de învățământ care este unul învechit.

"Elevii care au acum examene sunt stresați și nu sunt stresați doar din cauză că este grevă, ci pentru faptul că societatea, familia și școala pune foarte mult accent pe aceste examene.

Ceea ce nu este normal este ceea ce face Guvernul și anume că se folosește de sentimentele noastre, de stres, frică și emoție, împotriva profesorilor. 

Nu putem sta cot la cot cu un guvern care ne-a tăiat bursele, transportul gratuit, care își bate joc de noi și ne ține cu aceleași manuale vechi de ani de zile.

Citește și: Ordonanţa de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor, publicată. Ce prevede proiectul

Astfel, suntem obligați moral să fim alături de profesori pentru că această grevă nu este neapărat pentru salariilor lor, ci și pentru viitorul educației. 

Prelungirea anului școlar cu trei săptămâni este imposibilă", a declarat Adriana Dudună, președinte Asociația Elevilor din Constanța.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close