Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine De ce sunt japonezii cu 100 de ani înaintea noastră. Dr. Constantin Dulcan: "Punctualitatea este o calitate esențială"

De ce sunt japonezii cu 100 de ani înaintea noastră. Dr. Constantin Dulcan: "Punctualitatea este o calitate esențială"

Dr. Constantin Dulcan a vorbit despre experiența pe care a trăit-o în Japonia și a dezvăluit motivele pentru care japonezii sunt cu 100 de ani înaintea noastră.

De ce sunt japonezii cu 100 de ani înaintea noastră. Dr. Constantin Dulcan: "Punctualitatea este o calitate esențială"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2023   •   22:47

Constantin Dulcan, medic neurolog și profesor universitar, descrie Japonia drept o țară care a atins un nivel superior al civilizației, fiind, spune el, unică în lume.

"Tot ce vezi în Japonia este inginerie! Japonezii sunt niște oameni generoși, cu un mod de comportament extrem de civilizat, cu o ordine perfectă și cu o țară care, în opinia mea, nu mai există nicăieri.

Nivelul lor de civilizație este cu un secol înaintea noastră", a spus dr. Constantin Dulcan.

Potrivit relatărilor medicului, japonezii sunt plini de generozitate și sunt mereu interesați de ceea ce se întâmplă în cultura altor popoare.

Citește și: 12 ani de la catastrofa nucleară de la Fukushima, unde au murit 22.000 de oameni

"Nu vezi două blocuri la fel. Ei nu sunt creștini, dar pomii lor erau plini de beculețe încă din noiembrie, pentru că, spuneau ei, trebuie să fie în ton cu lumea creștină. 

Acesta mi s-a părut un lucru extraordinar, fiind un fel de gest de generozitate.

Ceea ce m-a impresionat a fost faptul că oamenii erau extrem de amabili și de generoși", a mai adăugat specialistul.

Potrivit profesorului, calitățile de bază ale japonezilor, care au contribuit la dezvoltarea societății lor, sunt ordinea, punctualitatea și seriozitatea.

"M-am intersectat cu soțul doamnei care m-a invitat în Japonia și l-am întrebat cum au reușit să atingă acest nivel de civilizație. 

Răspunsul a fost: Prin dictatură militară. Dacă un om nu este punctual, eu nu mai fac nicio afacere cu el, pentru că acela este sigur un om fără cuvânt și un om în care nu te poți încrede", a povestit medicul.

×
Subiecte în articol: Constantin Dulcan japonia
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close