Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Lia, fetiţa cea mică a familiei Furdui, s-a întors acasă | Coşmarul românilor lăsaţi fără copii în Germania a luat final

Lia, fetiţa cea mică a familiei Furdui, s-a întors acasă | Coşmarul românilor lăsaţi fără copii în Germania a luat final

Coșmarul familiei de români din Germania, căreia statul i-a luat toți cei şapte copii, se încheie după un război dureros de doi ani în justiție. O instanță a aprobat ca și cea de-a șaptea fetiță, cea mai mică, Lia, să fie dată înapoi familiei astăzi.

de Ştefan Petrică    |    11 Feb 2023   •   14:09

În 2021 toți cei șapte copii ai familiei Furdui au fost luați de Protecția Copilului din Germania

Familia s-a mutat din Spania în Germania în 2012, iar coșmarul acestor români a început după ce băiatul cel mare, în vârstă de 16 ani aflat la vârsta adolescenței, a reclamat proasta relație cu părinții, le-ar fi povestit autorităților germane, la consiliere, că și cei doi frați mai mici ar fi uneori bătuți de mamă.

"Problema este că aceste autorități privind protecția copilului în diferitele state vest-europene trăiesc și funcționează în state care sunt, a spune, tot mai secularizate.

Și aici există o consecință. Modul în care înțeleg instituția familiei și relația dintre copii și părinți a distorsionat în ultimii ani și rolul statului ca patron desăvârșit asupra copiilor în ultimă instanță, și nu rolul părinților este cel care este tot mai preeminent.

Asta este o problemă de fond, structurală și aici avem de dus o luptă, pentru că mentalitățile s-au dus într-o direcție, spun eu, profund greșită", a declarat Titu Scorlățan, președintele comisiei de politică externă din Senatul României, pentru Antena 3 CNN.

Și Gabriela Firea, ministrul Familiei, a postat astăzi pe pagina sa de Facebook, mesaj de bucurie în cazul familiei Furdui din Germania. 

"Vești extraordinare din Germania! Mă bucură deznodământul fericit al unui caz complicat și dureros, cel al soților Furdui, ai căror copii fuseseră preluați, în primăvara lui 2021, de serviciile sociale din Germania, în urma unor acuzații de abuz. Ultimul dintre cei șapte copii ai familiei, fetița de trei ani, va reveni și ea acasă, în orele următoare, după ce anul trecut am reușit să-i aducem în familie și pe ceilalți frați ai ei, în urma deciziilor instanțelor din Germania", a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close