Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Marcel Ciolacu răspunde acuzațiilor opoziției, după verdictul Roşia Montană: "Au o problemă în altă parte. Vorbesc de patologii"

Marcel Ciolacu răspunde acuzațiilor opoziției, după verdictul Roşia Montană: "Au o problemă în altă parte. Vorbesc de patologii"

"Au o problemă în altă parte. Vorbesc de patologii”, răspunde premierul Marcel Ciolacu acuzațiilor opoziției, conform cărora ar fi "manipulat bursa" prin declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la procesul în cazul Roșia Montană.

de Georgiana Adam    |    09 Mar 2024   •   13:49

"Eu mă bucur ca și prim-ministru că nu las o datorie copiilor noștri, că am avut capacitatea administrativă de a câștiga un proces. Cei cu acuzațiile care au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toți, eu nu le pot răspunde decât că cred că au o problemă în altă parte. Deja vorbesc de patologii. Deci într-o zi istorică a României, unde avocații angajați de Guvernul României au reușit să întoarcă un proces aproape pierdut eu să răspund la acuzații de ce nu las României datorii unora care au făcut datorii de 200 de miliarde României? Mie mi se pare că poate nu trăim în aceeași lume”, a răspuns prim-ministrul acuzațiilor opoziției.

Ciolacu a precizat că de câte ori a avut intervenții pe subiectul procesului Roșia Montană a spus că românii vor cunoaște adevărul: "Nu am dat niciun informație, nu am dat niciun document din Guvernul României, nu am dat de niciunde nicio motivare care să influențeze acest proces. Am spus foarte clar: toate documentele vor fi puse la dispoziția presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim? Despre ce bursă? Ce, eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă".

"Dar problema este că s-au jucat cu banii românilor. Adică eu câștig un proces și nu las o datorie de miliarde de euro României și nu aduc o criză economică în România și o debusolare a sistemului fiscal și macroeconomic și eu sunt acuzat că de ce am câștigat procesul? Chiar nu le e rușine?", a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă a avut informații de la avocați, Marcel Ciolacu a declarat că nu are dreptul să aibă informații de la avocați, chiar dacă este prim-ministrul României.

Opoziția l-a acuzat pe premier că a "manipulat bursa" prin declaraţiile făcute cu privire la proces.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Rosia Montana
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close