Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Marcel Ciolacu, prima reacţie după procesul intentat României de compania Pfizer

Marcel Ciolacu, prima reacţie după procesul intentat României de compania Pfizer

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit pentru prima oară despre procesul intentat României de compania Pfizer în legătură cu dozele de vaccin în valoare de peste jumătate de miliard de euro.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2024   •   14:47

"Sunt multe legate de vaccnuri. În sfârşit, aflăm şi adevărul. Ce s-a întâmplat şi cât au costat aceste vaccinuri şi aş vrea să aud şi eu explicaţiile, de ce am cumpărat vaccinuri de asemenea sume. O să vedem. E un proces, o să angajăm avocaţi, stau cu ministrul Sănătăţii de vorbă, cu ministrul Finanţelor, nu-i nici primul, nici ultimul proces.

Nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme care şi acum sunt prin depozite şi pot fi filmate, nici cu utilaje defecte pentru a face măşti neconforme. Sunt, spunea Curtea de Conturi, fără vaccinuri, încă aproape 176 de milioane de euro cheltuiţi în timp ce noi stăteam cu toţii, şi eu, şi dumneavoastră, stăteam în case.

Unii speculau acel moment ca să se îmbogăţească. Eu sunt ferm convins că justiţia va face dreptate până la capăt şi vom afla ceea ce este cel mai important, întreg adevărul cu ce s-a întâmplat în acea perioadă", a declarat premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

România a fost dată în judecată de Pfizer într-un proces care ne-ar putea costa cel puțin jumătate de miliard de euro. Compania Pfizer, cea care produce vaccinuri anti-COVID, ne cere în instanță să cumpărăm 28 de milioane de doze de ser pe care le-am comandat.

În caz contrar, conform contractului semnat de cei care au fost în fruntea Guvernului în timpul pandemiei, trebuie să plătim măcar pentru jumătate din cantitate, respectiv 550 de milioane de Euro.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Pfizer
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close