Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Pâinea bio, principala sursă de carbohidraţi sănătoşi. Reţeta pentru pâinea BIO, din culisele celei mai moderne fabrici din Europa

Pâinea bio, principala sursă de carbohidraţi sănătoşi. Reţeta pentru pâinea BIO, din culisele celei mai moderne fabrici din Europa

Într-o lume în care alimentația sănătoasă și ingredientele naturale devin din ce în ce mai importante pentru noi toți, un element de bază al dietei zilnice este pâinea bio.

Pâinea bio, principala sursă de carbohidraţi sănătoşi. Reţeta pentru pâinea BIO, din culisele celei mai moderne fabrici din Europa
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2023   •   19:31

Cu secară, fulgi de porumb ori făină integrală, fără conservanți sau E-uri pâinea obținută din produse naturale este sursa principală de carbohidrați sănătoși care ne pun în mișcare. 

Pâinea rumenă de sub ochii noștri e obținută din materii prime ecologice: secară, fulgi de porumb, făină integrală sau multicereale. În cea mai modernă fabrică din sud-estul Europei, care și-a deschis porțile, în 2010, nu departe de Capitală, se produc în fiecare zi nu mai puțin de 25 de tone de pâine.

"Fabrica produce nouă sortimente diferite de pâine, pentru toată familia şi pentru cei mofturoşi. Avem de la toast-ul clasic din făină albă, integral, secară, pentru cei activi - cu un surplus ridicat de proteine. Pâine copiilor, cu lapte praf, care este foarte delicioasă şi apreciată de cei mici. Si două produse bio.", a spus Alina Bahnar, marketing manager.

Gustul inconfundabil al pâinii provine din rețete create de institute renumite din Europa și ingrediente de înaltă calitate, incluzând făină și ulei bio, minerale și vitamine, fără a adăuga conservanți sau E-uri.

"Un proces foarte important, încă de la început, este stabilirea exactă a cantităţii. După ce toate ingredientele au fost malaxate, ele sunt trecute în partea de divizare. Coca este cântărită la 500 de grame.", a mai spus aceasta.

Când cantitatea nu respectă standardul de greutate, robotul scoate automat produsul din linia de producție. Proces care vine cu un SECRET – o centrală pe bază de ulei ajută cuptorul să coacă uniform fiecare pâine.

După 30 de minute, aspectul, mirosul și gustul sunt garanția unui produs sănătos, de calitate. Urmează felierea şi pasteurizarea. Fiecare pâine, introdusă într-un ambalaj special, trece printr-un tratament termic, realizat tot cu tehnologie modernă.

"Tratament termic care ne permite să nu folosim niciun fel de conservant, niciun fel de adaos. Doar ingrediente naturale, ingrediente pe care le-a folosi şi acasă în producerea pâinii. Aceasta tehnologie modernă ne oferă posibilitatea de a păstra prospeţime îndelungată, de până la 25 de zile, pentru produs.", a mai spus Alina Bahnar.

×
Subiecte în articol: pâine bio carbohidrati
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close