Antena 3 CNN Actualitate Punctul de Întâlnire. Ministrul de Externe, despre siguranţa României în contextul crizei din Ucraina

Punctul de Întâlnire. Ministrul de Externe, despre siguranţa României în contextul crizei din Ucraina

Punctul de Întâlnire. Ministrul de Externe, despre siguranţa României în contextul crizei din Ucraina
13 Apr 2014   •   19:24
Evenimentele de la graniţa României au fost abordate în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, în compania ministrului român de Externe, Titus Corlăţean. 
 
Oficialul a explicat că ce se întâmplă acum în Ucraina este o problemă pentru întreaga lume şi că Rusia practică o retorică mincinoasă.
 
"În ultimele zile tensiunea nu s-a diminuat, continuă să fie foarte prezentă, constatăm că în ultimele săptămâni, tot mai multe secţii de poliţie, clădiri administrative, servicii sunt luate cu asalt de către demonstranţi, mai nou se pare că apar oamenii cu cagule şi fără însemne, din zona Donetsk secţia de poliţie a fost luată cu asalt, s-au distribuit şi arme pentru protestatari şi a existat un schimb de focuri în care au murit oameni de ambele tabere. Dincolo de negarea iniţială de la Moscova, s-a demonstrat că Rusia are trupe la graniţa Ucrainei, în jur de 35.000 - 40.000 de trupe ruseşti cu tehnică foarte avansată."
 
Totuşi, ministrul a explicat că există un interes larg al societăţii civile legat de siguranţa României şi a explicat că românii nu au motive de îngrijorare. 
 
"România este membră a NATO, securitatea noastră este garantată deci românii nu au de ce să îşi facă preocupări dar este adevărat că ce se întâmplă chiar aici la graniţă sunt evenimente foarte importante."
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close