Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce avem de făcut zilnic pentru a nu ajunge la carii dentare

Ce avem de făcut zilnic pentru a nu ajunge la carii dentare

Astăzi aflăm tot ce este necesar să știm despre tratamentul cariilor fără durere şi cu rezultate imediate. Medicul stomatolog Cristina Obreja ne mai explica şi de la ce apar de fapt cariile şi care ar fi legătura dintre apariția lor şi consumul de dulciuri.

Ce avem de făcut zilnic pentru a nu ajunge la carii dentare
de Georgiana Adam    |    20 Oct 2023   •   12:51

Aflăm despre tratamentul cariilor fără durere şi cu rezultate imediate de la medicul stomatolog Cristina Obreja.

"Românii au o mare frică în ceea ce priveşte mersul la stomatolog. Am fost foarte preocupată de-a lungul timpului, să găsesc variante de tratament care să fie cât mai prietenoase. Cumva pacienţii să nu mai audă acea freză care îi deranjează foarte tare şi de care le este foarte teamă.

Această soluţie de tratament despre care vreau să vă vorbesc este laserul dentar. Această nouă tehnologie pe care noi o folosim de câţiva ani în clinicile noastre, ne-a ajutat să mai diminuăm din acest stres la care este supus pacientul.

Laserul, practic, curăţă caria aşa cum o făceam înainte cu freza, iar curăţarea este mult mai blândă, fără dureri.

Folosim foarte rar anestezia, doar în anumite cazuri mai speciale. Atunci când este vorba despre o carie foarte profundă.

Pentru a nu ajunge la carii, este extrem de important să avem o igienă orală potrivită. Este la fel de important ca cei mici să fie învăţaţi încă de mici să aibă o igienă corectă, dar şi să meargă la stomatolog. Acest tratament cu laser, se poate face si la copii.", a spus medicul stomatolog Cristina Obreja.

Este mult mai acceptat de către copii acest gen de tratament, dar în același timp și în aceeași măsură și părinții sunt încântați de un astfel de tratament, pentru că el are foarte multe beneficii.

Mai mult decât atât, laserul elimină bacteriile din cavitatea care urmează să primească plomba și atunci riscul să mai faci o carie pe lângă sau pe sub plomba respectivă este mult mai mic.

Bacteriile se hrănesc cu zahăr şi ar fi bine, pe cât putem, să-l eliminăm din alimentaţia noastră.", a mai spus medicul.

Caria dentara este considerata ca fiind a doua afectiune ca si frecventa, dupa raceala comuna, ceea ce inseamna ca majoritatea populatiei globului sufera de asa ceva. Atat de raspandita este aceasta afectiune a cavitatii bucale, incat a devenit aproape o normalitate sa o intalnim, din pacate. Totusi, nu este nicidecum normal sau natural sa suferim de asa ceva. Dintii nostri ar trebui sa fie sanatosi si puternici.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Cristina Obreja carii
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close