Antena 3 CNN Actualitate Sfat de sănătate. Ai probleme cu stomacul în vacanţă? Remedii băbeşti cu efect recomandate de medic

Sfat de sănătate. Ai probleme cu stomacul în vacanţă? Remedii băbeşti cu efect recomandate de medic

Plecăm în concedii și unii dintre noi ne stricăm vacanța din cauza tranzitului intestinal. Gastroenterologul Theodor Voiosu ne spune ce să facem pentru a nu ne constipa în zilele libere. Tot acum aflăm și cum dăm jos kilogramele pe care le acumulăm în timpul vacanței. Vestea bună este că putem slăbi ușor în acest caz.

Sfat de sănătate. Ai probleme cu stomacul în vacanţă? Remedii băbeşti cu efect recomandate de medic
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Nedelcu    |    26 Iun 2020   •   10:40

"Este de aşteptat, este firesc să existe anumite modificări în tranzitul digestiv în vacanţă. Ele pot varia de la constipaţie până la diaree, în funcţie de mecanismul pe care îl avem. Majoritatea oamenilor, atunci când schimbă dieta şi locul unde se află, pot suferi nişte modificări fiziologice. Atunci, cel mai simplu lucru e să fim liniştiţi, să reglăm dieta astfel încât să nu avem probleme mari şi să evităm alimentele foarte condimentate, care sunt cele mai frecvent cauza unui tranzit accentuat", a explicat medicul Theodor Voiosu, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

De ce ne constipăm în concediu

Pentru persoanele care se constipă, medicul recomandă remedii băbeşti care spune că au efect. "În cazul în care ne confruntăm cu constipaţia, să apelăm la nişte soluţii simple, unele chiar băbeşti. Constipaţia în concediu apare ca urmare a schimbării mediului, este o reacţia mai degrabă psihologică, fiziologică într-un anumit fel. 

Sunt persoane care practic sunt inhibate de schimbarea locului în care se află şi nu pot merge la toaletă oriunde. Şi, atunci, apare această constipaţie care nu este ceva de speriat. Cel mai simplu remediu pe care îl propun pacienţilor mei este să bea ceva mai multă cafea, care este un laxativ natural. Alte soluţii: iaurtul, fibrele", recomandă medicul.

De asemenea, în cazul celor care ştiu că obişnuiesc să aibă un tranzit mai accelerat atunci când pleacă în vacanţă, medicul le recomandă să aibă la îndemână un antidiareic. "Trebuie să avem o trusă minimă la îndemână, cu un laxativ pentru cei care se ştiu constipaţi sau, din contră, un antidiaretic uşor", a precizat dr. Voiosu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close