Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Când trebuie să ne îngrijorăm că ne cade părul

Sfat de sănătate. Când trebuie să ne îngrijorăm că ne cade părul

Sfat de sănătate. Când trebuie să ne îngrijorăm că ne cade părul
19 Dec 2018   •   09:11

Un păr strălucitor este visul oricărei femei, dar nici bărbații nu sunt prea departe. Medicul dermatolog Olga Simionescu a dat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” mici ponturi pentru a avea o podoabă capilară de invidiat. 

De ce ne cade părul

„Părul cade, în mod normal, 100-200 de fire pe zi. Dacă părul cade mult mai mult, atunci căderea trebuie încadrată. Trebuie căutată cauza. Pot fi probleme de tiroidă, creștere de prolactină, anemie, scădere de fier, anumite medicamente, toate acestea sunt cauze fundamentale de cădere de păr. Atunci când investigăm și tratăm o cauză, ajungem la o ameliorare a problemei dermatologice. Dacă toate aceste analize sunt negative și nu găsim o cauză, poate este o reacție la stres. Există raportări conform cărora căciula determină o cădere suplimentară”.

Motivul pentru care ni se electrizează părul

„Părul care se electrizează este un tip particular de păr. În momentele în care se spală, pacientele trebuie să pună o fiolă de hidratare sau un produs care reduce această electrizare.”

Ce facem pentru un păr strălucitor

„Trebuie să îl îngrijim corect, nu să îl spălăm în fiecare zi, dar nici o dată la șapte zile, cam o dată la cinci zile. Trebuie să îl îngrijim cu produse adecvate lui, să împiedicăm să existe lejiuni și de două ori pe zi trebuie periat”. 

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea par
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close