Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. De ce are nevoie creierul pentru a fi sănătos! În ce constă dieta creierului

Sfat de sănătate. De ce are nevoie creierul pentru a fi sănătos! În ce constă dieta creierului

Sfat de sănătate. De ce are nevoie creierul pentru a fi sănătos! În ce constă dieta creierului
04 Dec 2018   •   09:15

Auzim des numai vorbe bune despre super-alimente sau mâncăruri care ne dau energie sau ne ajută să ne concentrăm. Prof. dr. Vlad Ciurea a dat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” mici ponturi cu ajutărul cărora să avem numai zile liniștite și o minte mai calmă.

Există o legătură strânsă între creier și alimentație?

„Toate grăsimile trebuie îndepărtate. Creierul este fericit dacă îi dăm apă multă, dacă îi dăm oxigen cât mai curat, dacă îi dăm glucoză, dar nu zahăr. Trebuie să îi dăm creierului ciocolată neagră. Cafeaua este foarte bună pentru creier, dar nu trebuie să abuzăm. Cafeaua este bună dimineață, iar apoi după-amiază, după ora 15.00, când avem al doilea plus de activitate. Toate produsele aruncă pe piață suplimente minune, dar nu s-a dovedit, este o reclamă. Există și în plantele din România mai multe elemente, dar încă nu s-a dovedit. Ceaiul verde este foarte bun pentru creier, dovedit, dar cu măsură”, spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea creier
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close