Antena 3 CNN Life Cum ne îngrijim pielea pe timp de iarnă. Atenție mare la dușuri! Nu faceți asta niciodată

Cum ne îngrijim pielea pe timp de iarnă. Atenție mare la dușuri! Nu faceți asta niciodată

E frig afară și este important să avem grijă și de pielea noastră. Dermatologul Ionela Manole ne ajută cu ponturi pentru un ten de invidiat și în sezonul rece. Mare atenție la dușuri, hainele groase irită pielea, iar dieta este extrem de importantă pentru sănătatea pielii noaste.

Cum ne îngrijim pielea pe timp de iarnă. Atenție mare la dușuri! Nu faceți asta niciodată
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    25 Ian 2021   •   09:45

”Trebuie să înțelegem că, atât timp cât iarna ne schimbăm garderoba, trebuie să ne schimbăm și rutina de îngrijire. Ca și rutină la nivelul tenului, unul dintre pașii cei mai importanți este curățarea tenului și demachierea. Având în vedere că ne confruntăm cu o temperatură scăzută, cu vânt, cu umiditate scăzută, toate acestea determinând o uscăciune exagerată a pielii, produsul pentru curățare nu trebuie să fie unul foarte agresiv. Și pacienții cu acnee trebuie să înțeleagă acest lucru, pentru că, folosind produse foarte abrazive, foarte agresive,  nu fac bine problemei lor. 

Pentru curățarea tenului trebuie să folosim un produs lejer, un produs care să nu usuce suplimentar, iar în această categorie poate loțiunile micelare sunt cele mai eficiente pentru că ele curăță pielea și păstrează un nivel de hidratare. 

Este foarte important să nu uităm de cremele hidratante, pentru că ne ajută să scăpăm de uscăciunea de la nivelul pielii, ele creează acea barieră de protecție a pielii și refac stratul superficial al pielii și în felul ăsta ne menținem tenul sănătos” explică medicul la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”. 

Nu faceți dușuri fierbinți!

Trebuie să fim foarte atenți și legat de dușuri. Pentru că avem tendința de a veni de afară, de la frig, vrem să facem un duș fierbinte, iar apa fierbinte nu este cel mai bun prieten al pielii noastre. Trebuie să încercăm să facem dușurile cu apă călduță, să încercăm să nu stăm foarte mult în duș și un aspect foarte important, imediat după ieșirea din duș, pe pielea încă umedă, să aplicăm crema hidratantă, în așa fel încât să reușească să rețină acel nivel de apă pe suprafața pielii și să simțim că este hidratată. 

Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este că folosim surse de căldură iarna, care usucă foarte mult aerul, și poate nu ar strica să folosim un umidificator astfel încât să obținem un nivel optim de hidratare a pielii. 

Nu uitați de îngrijirea mâinilor și a buzelor!

Nu trebuie să uităm de mâini pentru că le expunem foarte mult la temperaturile scăzute, ne spălăm foarte des, ne dezinfectăm foarte des, și practic bariera aceea de pe suprafața pielii e distrusă. 

Firmele de dermato-cosmetice ne-au venit foarte mult în ajutor și au creat produse care rezistă la 2-3 spălări, astfel încât nu trebuie să ne dăm chiar de fiecare dată când ne spălăm, dar măcar de 3-4 ori pe zi ar trebui să folosim aceste creme. 

Este foarte important să ne protejăm și buzele, pentru că și ele se usucă foarte mult și atunci un balsam de buze trebuie să fie nelipsit din trusele noastre.

Hainele groase pot irita pielea

De asemenea, este important să nu stăm îmbrăcați cu haine foarte groase în așa fel încât să nu irităm foarte mult pielea. Trebuie să fim atenți și la textura hainelor pe care le purtăm, astfel încât să fie ceva cât mai prietenos cu pielea noastră. 

În general e bine să ne dăm cu cremă cu 10-15 minute înainte de a ieși din casă, inclusiv iarna, cu cremă cu factor de protecție, care trebuie aplicată peste crema hidratantă. 

Sunt multe reguli și în ceea ce privește alimentația. De exemplu, în cazul pacienților cu acnee dieta este una foarte importantă. Dacă vrem să avem o piele sănătoasă și frumoasă trebuie să încercăm să dormim bine, trebuie să nu fumăm, pentru că toate acestea au un efect negativ asupra pielii noastre”, a declarat dermatologul Ionela Manole la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close