Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Secretul unei relaţii fericite

Sfat de sănătate. Secretul unei relaţii fericite

Sfat de sănătate. Secretul unei relaţii fericite
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
19 Aug 2019   •   10:15

Cu toţii ne dorim o relaţie fericită alături de partenerul sau de partenera noastră, însă până la fericire putem discuta despre ce înseamnă o relaţie funcţională. Psihologul Carmen Buşi ne dă mici ponturi pentru clipe minunate în doi.

''Definiţia fericirii este că aceasta este un moment. Dacă discutăm despre o relaţie fericită înseamnă o relaţie de moment atunci, nu? Noi în cabinet în general discutăm nu despre relaţii fericite, ci despre relaţii funcţionale sau relaţii nefuncţionale. Este important de ştiu că există câteva mituri referitoare la relaţiile fericite, pe care poate le voi demonta.

Se spune că diferenţele se atrag şi că oamenii diferiţi se completeză. Noi nu suntem fizică. Poate că polii opuşi în fizică se atrag, însă din fericire, noi suntem mai degrabă chimie. În chimie, diferenţele nu prea se atrag. Să ţinem cont, când intrăm într-o relaţie ca nevoile şi credinţele noastre să fie comune.

Un alt mit este acela că e de preferat ca să dai totul din tine partenerului, să te sacrifici pentru el. Să te sacrifici pentru cineva înseamnă de fapt un compromis. Compromisurile sunt în regulă până într-un punct, cel în care ajung să îţi facă rău (...)

Încrederea este esenţială. Încrederea în partener nu este atât de esenţială cât este încrederea că tine. În momentul în care eu am încredere în mine, asta transmit şi partenereului meu'', a spus psihologul Carmen Buşi.

×
Subiecte în articol: Andreea Cigolea Sfat de sănătate
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close