Antena 3 CNN Actualitate Augustin Lazăr, numit fără evaluare. În dosar, un document de clasare referitor la Klaus Iohannis - DOCUMENT

Augustin Lazăr, numit fără evaluare. În dosar, un document de clasare referitor la Klaus Iohannis - DOCUMENT

Augustin Lazăr, numit fără evaluare. În dosar, un document de clasare referitor la Klaus Iohannis - DOCUMENT
de S.T.    |    24 Oct 2018   •   22:32

Mihai Gâdea a prezentat miercuri seară, la emisiunea „Sinteza Zilei”, un document incendiar, după ce ministrul Tudorel Toader a afirmat în declaraţia legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcţia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanţă profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiţiei de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcţia de procuror general cu nerespectarea criteriilor şi procedurilor legale. Preşedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul justiţiei a transmis fără ca dosarul să fie complet, preşedintele a numit fără a exista verificarea legalităţii şi nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, şi nu înţeleg de ce, apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”, a declarat Tudorel Toader.

Documentul prezentat de Mihai Gâdea arată cum a fost clasat dosarul lui Iohannis. Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

 

×
Parteneri
Sute de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close