Antena 3 CNN Actualitate Emil Constantinescu: Personal, am eliminat din Serviciile Secrete 38 de generali din fosta Securitate. Mulţi dintre ei au fost reintegraţi în 2001

Emil Constantinescu: Personal, am eliminat din Serviciile Secrete 38 de generali din fosta Securitate. Mulţi dintre ei au fost reintegraţi în 2001

Emil Constantinescu: Personal, am eliminat din Serviciile Secrete 38 de generali din fosta Securitate. Mulţi dintre ei au fost reintegraţi în 2001
07 Aug 2013   •   23:34

Personal, am eliminat din Serviciile Secrete 38 de generali din fosta Securitate, a declarat fostul preşedinte Emil Constantinescu, în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei", arătând astfel că, odată ajuns în fotoliul de preşedinte al României, în 1997, a început înlăturarea nomenclaturiştilor.

Emil Constantinescu arată însă că o mare parte dintre aceştia au fost reintegraţi, în al doilea mandat al preşedintelui Ion Iliescu, "şi o altă parte s-a constituit acum, sub preşedintele Băsescu".

"În momentul în care am fost ales preşedintele României, am fost ales total împotriva sistemului care fusese instaurat timp de şapte ani, care era compus aproape în totalitate de nomenclaturişti, şi am început înlăturarea lor. Personal am eliminat din Serviciile Secrete 38 de generali ai Securităţii şi sute de colonei. Sigur că în al doilea mandat al preşedintelui Iliescu, în 2001, o mare parte dintre ei au fost reintegraţi, iar o altă parte s-a constituit acum, sub preşedintele Băsescu", a declarat Emil Constantinescu.

"De exemplu, şeful Serviciului Secret STS, în ianuarie 1997, a fost destituit şi în locul lui am adus un profesor inginer de la Academia Militară. În ianuarie 2001, el a fost pus pe post, la loc", a arătat Constantinescu.

Totodată, fostul preşedinte a ţinut să pună capăt generalizărilor "care ucid adevărul" în legătură ce soarta de după Revoluţie a combatanţilor comunismului.


×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close