Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Paraschiv, românul care i-a acţionat în judecată pe Traian Băsescu şi Emil Boc pentru înşelăciune

Gabriel Paraschiv, românul care i-a acţionat în judecată pe Traian Băsescu şi Emil Boc pentru înşelăciune

Gabriel Paraschiv, românul care i-a acţionat în judecată pe Traian Băsescu şi Emil Boc pentru înşelăciune
de M.T.    |    26 Mar 2014   •   22:22

Gabriel Paraschiv a fost înşelat de declaraţiile oficialilor statului român şi a decis să acţioneze, depunând plângere penală împotriva acestora pentru înşelăciune şi minciună.

Cei vizaţi de omul de afaceri, care are şi cetăţenie germană, sunt preşedintele Traian Băsescu, fostul premier Emil Boc, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu şi fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu.

Încurajat de declaraţiile demnitarilor, care promiseseră că TVA-ul nu va creşte, iar politica fiscală nu se va schimba, Gabriel Paraschiv a decis să-şi deschidă o afacere în domeniul turismului.

„Am fost obligat să-i cred. Pentru că proiectele cu fonduri europene te obligă să vii cu un proiect economic, pe care să-l prezinţi înainte de a fi finanţat. Iar un proiect economic nu-l poţi prezenta decât pe baza unor previziuni viitoare şi atunci noi a trebuit să luăm în considerare declaraţiile oficiale”, a explicat Gabriel Paraschiv, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

„În baza acelor declaraţii, mi-am asumat un proiect cu fonduri europene în care TVA-ul este neeligibil, adică este asumat de aplicant. Eu am fost obligat să-mi asum TVA-ul de 19%. La şapte zile după ce preşedintele a declarat că nu creşte TVA-ul, am semnat două contracte de credit pentru a-mi confinanţa proiectul. La o lună de zile după ce am început să lucrez şi să construiesc, au modificat cota de TVA. Deci au dereglat tot bugetul”, a adăugat omul de afaceri.

„În termeni juridici, aceasta este înşelăciune”, a concluzionat Gabriel Paraschiv.

Prezent de asemenea în studioul emisiunii, avocatul lui Gabriel Paraschiv a oferit amănunte despre felul în care a decurs acţiunea clientului său în justiţie.


×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close