Antena 3 CNN Politică Informaţiile care ar putea răsturna rezultatul referendumului. De ce ar trebui validat referendumul

Informaţiile care ar putea răsturna rezultatul referendumului. De ce ar trebui validat referendumul

Informaţiile care ar putea răsturna rezultatul referendumului. De ce ar trebui validat referendumul
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Aug 2012   •   07:11

Incepem încă o săptămână agitată pe scena politică, în condiţiile în care mâine, Curtea Constituţională a României ar trebui să ia o decizie asupra rezultatului refrendumului de pe 29 iulie. Ministerul de Interne va trimite astăzi către Curtea Constituţională toate datele colectate, nu înainte ca documentele să fie prezentate premierului Ponta în şedinţa de guvern din această dimineaţă. Este vorba despre situaţia persoanelor care trebuiau scoase din listele electorale permanente.

Tot mai multe voci atrag atenţia că numărul de alegători este mai mic în realitate faţă de totalul pe baza căruia s-a stabilit cvorumul la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Aseară, la emisiunea Sinteza Zilei, au fost prezentate încă o serie de documente care susţin validarea referendumului.

La referendumul de pe 29 iulie s-au prezentat la vot 8 milioane 459 de mii 53 de persoane. Un număr foarte apropiat de cel al românilor care au validat  Constituţia.

"Această cifră e cea a celor care au validat Constituţia, un număr extrem de asemănător cu cei care au validat referendumul", a spus realizatorul emisiunii Sinteza Zilei..

Mihai Gâdea a prezentat şi un alt argument pentru care referendumul ar trebui validat. Curtea va decide asupra validării sau invalidării referendumului, marţi, 21 august.





×
Subiecte în articol: referendum Sinteza Zilei
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close