Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Interviu emoţionant cu doamna Lenuţa, pensionara de 82 de ani care renunţă la medicamente, doar ca să-și poată plăti facturile la gaze și curent. "Zi şi noapte stau şi plâng"

Interviu emoţionant cu doamna Lenuţa, pensionara de 82 de ani care renunţă la medicamente, doar ca să-și poată plăti facturile la gaze și curent. "Zi şi noapte stau şi plâng"

Jurnaliștii Antena 3 au realizat un interviu tulburător cu Elena Mache, o pensionară de 82 de ani din Bucureşti, care trăiește singură, după ce soțul i-a murit în urmă cu 6 ani. Din pensia de doar 1300 de lei, își plătește cu greu facturile la utilități, 500 de lei la gaze, 100 de lei la curent, motiv pentru care nu reușește mereu să-și cumpere medicametele de care are nevoie.

Interviu emoţionant cu doamna Lenuţa, pensionara de 82 de ani care renunţă la medicamente, doar ca să-și poată plăti facturile la gaze și curent. "Zi şi noapte stau şi plâng"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    21 Apr 2022   •   23:10

"Renunţ la medicamente ca să pot să îmi plătesc datoriile. Sunt singurică, nu am pe nimeni. Soţul meu a murit şi nu ştiu decât cimitir şi acasă", a povestit bătrâna.

Femeia spune că va petrece Paştele plângând. "Zi şi noapte stau şi plâng şi îl strig dar nu vine. A avut cancer pe os, el nu a ştiut că este bolnav".

Doamna Elena Mache are 82 de ani și locuiește singură într-o casă modestă din Sectorul 1. Soțul i-a murit în urmă cu 6 ani, iar de atunci își duce cu greu traiul. Din pensia mică trebuie să găsească soluții pentru a plăti gazele, 500 de lei pe lună, curentul - 100 de lei, lunar, alte utilități și să-i rămână bani și pentru medicamente. Luna aceasta a cheltuit 200 de lei pe medicamente şi spune că nu le-a cumpărat pe toate cele care i-au fost recomandate de medic fiindcă nu şi-a permis.

"Am dat două milioane, compensate, şi nici nu le-am luat toate că nu am avut bani", a spus tanti Lenuța, în lacrimi, reporterului Antena 3. 

Doamna Lenuţa, pensionară din Bucureşti: "Zi şi noapte stau şi plâng"

Bătrâna are o pensie de doar 1300 de lei. Cea mai mare povară a ei este singurătatea, însă scumpirile îi afectează mult viaţa. "Am dat cinci milioane numai pe gaze. Mă descurc aşa cum pot, reduc din medicamente ca să pot să plătesc(...). Sufăr cu singurătatea", a mai spus ea în interviul acordat Antena 3.

Pe doamna Elena, reporterii Antena 3 au găsit-o întâmplător într-o piață, în timp ce realizau un reportaj despre scumpirile care îi afectează pe români. În Joia Mare, jurnaliștii au vrut să vadă cum se pregătește pensionara de sărbătorile Pascale. În căsuța ei mică, aceasta a gătit o ciorbă de pui și câteva sarmale. Miel nu și-a cumpărat. E prea scump și, în plus, nu poate mânca din cauza regimului alimentar impus de medici.

Femeia este de părere că guvernanţii "nu se uită la cei care nu au".

"Eu am o gură şi dacă am mănânc, dacă nu nu. Dar cine are patru, cinci pe lângă el ce face? Politicienii să fie mai aproape de oameni amărâți, de pensionarii cu pensii mici. Toate sunt foarte scumpe, e păcat că ne chinuie aşa".

×
Subiecte în articol: pensionara Lenuţa cristi popovici
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close