Antena 3 CNN Actualitate Ne mor torţionarii, doamnă Kovesi! Criminalii regimului comunist îşi consumă în linişte pensiile

Ne mor torţionarii, doamnă Kovesi! Criminalii regimului comunist îşi consumă în linişte pensiile

Ne mor torţionarii, doamnă Kovesi! Criminalii regimului comunist îşi consumă în linişte pensiile
de S.T.    |    01 Aug 2013   •   23:41

În 15 iulie 2011, Andrei Muraru, preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, îi adresa doamnei Laura Codruţa Kovesi o scrisoare deschisă.

"În ultimii cinci ani, de când Parchetul General este condus de doamna Laura Codruţa Kövesi, nu a fost deschisă nici o acţiune penală pentru crime şi abuzuri politice comise în timpul regimului comunist", scria Andrei Muraru, în debutul scrisorii care a fost adresată fostului procuror general al României.

Reforma justiţiei: "UCIZI ŞI CÂŞTIGI!". Mii de oameni omorâţi pentru că şi-au permis să gândească diferit

"Cinci ani în care torţionarii comunişti octogenari, pe care nu i-aţi întrebat, doamnă Kövesi, niciodată, nimic, îşi consumă în linişte pensiile „speciale“. Nu v-a mişcat nici o plângere sau sesizare, fie ea individuală sau instituţională, şi nici miile de mărturii (publicate şi/sau transmise Parchetului). Inclusiv în timpul dictaturii dejiste, Procuratura a recunoscut parte din abuzurile şi metodele teribile de tortură şi din crimele torţionarilor. Dumneavoastră şi echipa pe care o coordonaţi nu le recunoaşteţi nici în 2011. Mă întreb dacă, atunci cînd veţi citi aceste rînduri, vi se va mişca vreun muşchi pe faţa fină", mai scria preşedintele executiv al IICCMER.

Vezi în clipul de mai sus scrisoarea istoricului Andrei Muraru, cel care a contribuit decisiv la găsirea torționarului Alexandru Vișinescu.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close