Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Guvernul discută mâine proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor

Ponta: Guvernul discută mâine proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor

Ponta: Guvernul discută mâine proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    18 Aug 2014   •   23:19
Premierul Victor Ponta, a anunţat, luni seara, la Antena 3, că Guvernul va discuta marţi proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care trebuie să restituie o parte din sumele încasate anterior. 

"Mâine avem în şedinţa de Guvern proiectul de lege privind amnistia fiscală a pensionarilor, a mamelor, a celor care au avut sau faţă de care Curtea de Conturi au descoperit acum trebuie să dea banii înapoi", a spus premierul Ponta, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Pe 31 iulie, premierul Victor Ponta a cerut ministrului Muncii să elaboreze un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior, astfel încât bătrânii să nu mai ajungă în situaţia de a se sinucide. 
 
Legea privind amnistia va fi aplicată pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizaţii pentru mame şi sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, să restituie bani, a declarat premierul Ponta, precizând că este o amnistie fiscală, nu penală.
 
În ultima perioadă au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani.
 
De asemenea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, la 1 august, că mamele vor putea obţine, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului, venituri de până la 1.500 de lei anual, muncind de acasă, iar peste 12.000 de femei care au făcut acest lucru şi ar trebui să restituie indemnizaţia vor fi aministiate fiscal.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close