Antena 3 CNN Politică Preşedintele CINSTIT, care este un garant al justiţiei, iese la cafea cu judecătorii

Preşedintele CINSTIT, care este un garant al justiţiei, iese la cafea cu judecătorii

Preşedintele CINSTIT, care este un garant al justiţiei, iese la cafea cu judecătorii
Sursa foto: Foto: Captura video
24 Iul 2012   •   23:39

În ediţia din această seară, Mihai Gâdea vă prezintă la "Sinteza Zilei" o declaraţie a lui Traian Băsescu. După ce preşedintele susupendat şi-a axat discursul pe faptul că este un garant al justiţiei, explică cum a invitat doi judecători la o cafea, pentru un schimb de păreri şi sfaturi utile.

Preşedintele se întâlneşte cu nişte judecători în condiţiile în care domnia sa, dacă ar fi să luăm declaraţiile de-a lungul timpului, a spus că nu s-a întâlnit niciodată cu niciun judecător, cu niciun procuror.


"Nu văd de ce aş mai face un secret la ora aceasta. Aveam tot soiul de semnale din sistem când a trebuit să accept numirea preşedintei Inaltei Curţi de Casaţie şi a vicepreşedintei Înaltei Curţi de Casaţie".

"Am invitat la o cafea un judecător cu maximă reputaţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi un judecător de maximă reputaţie, de bună reputaţie de la Curtea de Apel Bucureşti. După ce am avut toată evaluarea, cu posibilele propuneri, tot soiul de variante, am chemat aceşti doi oameni în care aveam încredere foarte mare şi care prin dosarul lor profesional puteau să-i dea un sfat preşedintelui."

"A fost pentru mine o satisfacţie extraordinară că propunerile care se apropiau cel mai mult de opţiunea mea au fost confirmate de doi oameni care nu erau implicaţi în actul decizional. Dar mi-au garantat fiecare că şi vicepreşedinta şi preşedinta sunt doi judecători exemplari, care nu au nimic în CV-ul lor care să fie pus sub semnul întrebării." 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close