Antena 3 CNN Actualitate Primarul care a făcut pușcărie nevinovat rupe tăcerea. Ce a fost nevoit să facă pentru a supraviețui după gratii

Primarul care a făcut pușcărie nevinovat rupe tăcerea. Ce a fost nevoit să facă pentru a supraviețui după gratii

Primarul care a făcut pușcărie nevinovat rupe tăcerea. Ce a fost nevoit să facă pentru a supraviețui după gratii
Sursa foto: foto: captura Antena 3
30 Oct 2018   •   21:44

Primarul din Râmnicu Vâlcea a fost achitat definitiv pentru acuzațiile de luare de mită. 

Este vorba despre dosarul în care Mircia Gutău a stat după gratii 3 ani și 6 luni.

Achitarea vine în urma rejudecării dispuse după hotărârea CEDO care a stabilit că în recurs Gutău nu a avut parte de un proces echitabil.

Achitat la fond și apel, Gutău fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de un complet din care a făcut parte chiar fosta șefă a Înaltei Curți, Livia Stanciu.

Mircia Gutău a povestit, marți, la "Sinteza Zilei", ce a simțit în momentul în care a fost achitat, dar și cum a reușit să treacă peste momentele cumplite din spatele gratiilor.

"Nici nu am putut să mă bucur astăzi, a fost o tensiune fantastică de ieri până astăzi, am stat în sala de judecată aproape 6 ore. Dar am avut satisfacția pentru prima dată în cei 12 ani de proces că un complet de judecată cunoștea dosarul de la A la Z. Mi-am dat seama de acest lucru după întrebările pe care le punea atât martorilor, cât și mie personal

Acest lucru m-a bucurat enorm și mi-a dat speranța și toată noaptea nu am dormit. Am sperat într-o soluție de achitare, o soluție pe care mi-o doresc de 12 ani, exact din 2006 când am fost arestat", a spus Mircia Gutău.

Mircia Gutău a povestit ce a făcut ca să scape de gândurile negre care îi dădeau târcoale în timpul detenției.

"Mi-a trecut prin memorie prima zi de închisoare, atunci când am fost băgat în celulă și am simțit că nu mai am aer. Mi-am dat haina jos, mi-am dat cămașa jos și simțeam că nu am aer, simțeam că mă sufoc.

Și-am înțeles atunci foarte bine că trebuie să rezist. am înțeles foarte bine că trebuie să ies la muncă pentru că dacă aș fi stat în celulă cu siguranță o luam razna. Cel puțin 62% dintre deținuți încearcă cel puțin o dată în perioada de detenție să se sinucidă.

Ca să evit măcar să ma gândesc acolo, a cerut și am ieșit la muncă", a mărturisit Gutău.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close