Antena 3 CNN Actualitate Selly: ''La şcoală se întâmplă acelaşi lucru de 100 de ani!''

Selly: ''La şcoală se întâmplă acelaşi lucru de 100 de ani!''

Selly, unul dintre cei mai urmăriţi vloggeri din România, a fost invitatul lui Mihai Gâdea în cadrul emisiunii ''Sinteza Zilei'', unde a vorbit despre cât de important este ca sistemul educaţional din ţara noastră să fie digitalizat.

Selly: ''La şcoală se întâmplă acelaşi lucru de 100 de ani!''
de Iulia Gorgorin    |    08 Oct 2020   •   23:19

Selly a vorbit cu Mihai Gâdea despre nemulțumurile cu care se confruntă generația sa, despre care spune că este norocoasă că poate avea acces la informații prețioase când vine vorba de modalitatea de predare, însă cu toate acestea, școala din România nu profită de puterea pe care o internetul.

''Generaţia mea are acces la internet, la cea mai mare enciclopedie care a fost vreodată, internetul. Poate să vadă documentare, poate să vadă o grămadă de lucruri din care poţi învăţa vizual, auditiv, cu animaţii 3D. Adică, te uiţi la nişte documentare acum pe Netflix extraordinare, prezintă informaţia într-un mod extraordinar. Tu te uiţi la alea şi apoi te duci la şcoală, unde vezi că se întâmplă acelaşi lucru de 100 de ani. O tablă şi un pix.

Eu militez pentru treaba asta. De ce nu folosim şi alte lucruri în şcoală. Majoritatea claselor au proiectoare pentru a arăta nişte imagini. Nici nu trebuie să le producă Ministerul. Poţi să iei nişte documentare despre Discovery. Poţi să arăţi la anatomie nişte lucruri foarte interesante cu acel proiector. Altfel memorezi.

Memoria vizuală este fascinantă. Altfel poţi să înveţi, când vezi cu ochii tăi, cum a arătat bătălia aia, când vezi cum arată sistemul nervos, când vezi toate lucrurile astea vizual. Aşa, ai nişte manuale rupte cu nişte poze care nici nu se văd clar, murare, mierzarabile. Cine vrea să deschidă un manula vechi de patru ani şi cu foarte multe erori?'', a spus Selly, pe numele său real, Andrei Șelaru.

×
Subiecte în articol: Selly şcoală Sinteza Zilei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close