Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Adevărații vinovați pentru moartea polițistului Gigină. ”Nici măcar nu există declarațiile lor la dosar”

Sinteza zilei: Adevărații vinovați pentru moartea polițistului Gigină. ”Nici măcar nu există declarațiile lor la dosar”

Sinteza zilei: Adevărații vinovați pentru moartea polițistului Gigină. ”Nici măcar nu există declarațiile lor la dosar”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
01 Sep 2016   •   22:09

La aproape un an de la moartea polițistului Bogdan Gigină, un prieten al familiei acestuia a afirmat, la Sinteza Zilei, că acuzațiile aduse în acest caz au pornit în sens invers.

Bărbatul a afirmat că principalii răspunzători pentru decesul polițistului sunt chiar ofițerul de la serviciul de dirijare și superiorul său, de la Poliția Rutieră. Cu toate acestea, declarațiile lor nu apar la dosar.

Mai mult, bărbatul susține că, în acea seară, Bogdan Gigină a stat timp de o oră în ploaie, la 5 grade Celsius, pe motocicletă, așteptând să se pună în mișcare coloana lui Gabriel Oprea.

”Poate că Gabriel Oprea nici nu știa că există un motociclist în coloana oficială”, a spus prietenul familiei Gigină, care îi trage la răspundere pe șefii direcți ai polițistului, însă nu exclude o vină a fostului ministru Oprea.

În cursul zilei de joi, procurorii DNA au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și Ministru al Afacerilor Interne, pentru ucidere din culpă, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Procurorii DNA notează că, la momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră.

DNA mai notează că, abuzând de funcția sa, Gabriel Oprea a impus ca deplasarea să se facă cu viteză, chiar dacă condițiile meteo nu erau favorabile.

Invitat la Sinteza Zilei, deputatul Eugen Nicolicea a vorbit despre concursul de împrejurări care a dus la moartea polițistului Gigină, între care a enumerat: groapa dar și viteza pe carosabilul umed.

De asemenea, Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că principala vină în acest deces o au ceilalți decidenți, de la nivelul poliței, care au scris ordinul de zi prin care se asigura însoțirea ministrului de Interne.

De asemenea, Lucian Diniță a subliniat că polițistul Bogdan Gigină nu avea ce căuta în acea seară, la însoțirea mașinii ministrului Oprea, mai ales în condiții de ploaie torențială.

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close