Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Interviu exclusiv cu fratele lui Radu Mazăre: Se simte în pericol!

Sinteza zilei. Interviu exclusiv cu fratele lui Radu Mazăre: Se simte în pericol!

Sinteza zilei. Interviu exclusiv cu fratele lui Radu Mazăre: Se simte în pericol!
Sursa foto: foto: captura Antena 3
21 Mai 2019   •   21:17

Mihai Mazăre, fratele fostul edil al Constanței, a vorbit, marți, în exclusivitate la "Sinteza Zilei" despre starea în care se află în aceste momente Radu Mazăre.

Cei doi au reușit să vorbească la telefon în cursul zilei de marți.

"M-a surprins starea lui de spirit. Recunosc că eu dacă aș fi fost în locul lui nu aș fi avut o stare de spirit așa de bună și un tonus atât de bun precum le-a avut el la telefon. A fost și o situație încărcată emoțional și sentimental între noi doi pentru că nu ne-am mai văzut din luna ianuarie a acestui an, iar de vorbit nu am mai vorbit de cinci zile, când era el în Madagascar în acea închisoare teribilă.

Dincolo de partea aceasta emotivă firească pentru o familie, avea o stare foarte bună", a spus Mihai Mazăre.

Acesta susține că Radu Mazăre este total nedumerit de ceea ce i se întâmplă în România din momentul în care a coborât pe scara avionului în România.

"M-a întrebat foarte-foarte nedumerit din ce motiv este atât de multă agitație, așa mare dinamică și expunere către public și către mass-media la acest nivel. Pentru că, îmi spunea el, în toate locațiile în care a ajuns, la penitenciar, la Înalta Curte, în aeroport, spre exemplu, era foarte bine păzit de unități de forțe speciale. Erau luptători cu armanent, cu dotările de rigoare. Și nu înțelegea care este motivul: este el un pericol pentru alții?

Sau, cumva, poate se află el în pericol? N-am știut să-i răspund care este motivul pentru care este înconjurat de trupe speciale când este transportat dintr-o locație în altă. E adevărat că nu i se poate reproșa nimic polițiștilor. Dar, nu înțelegea, pe bună dreptate care este statutul lui: este terorist, este cel mai mare traficant?", a adăugat Mihai Mazăre.

Mihai Mazăre a povestit cum a avut loc arestarea fratelui său. Alături de Radu Mazăre era în acel moment și iubita sa, Roxana.

"Roxana a fost cu Radu Mazăre, rectific, nu la momentul arestării, ci la momentul sechestrării, că aceea nu a fost o arestare. O arestare, conform legii, presupune să respecte o normă legală, ceea ce atunci nu s-a întâmplat.

La momentul respectiv ei se aflau în aeroportul din capitală pentru curse interne, urmând să ia un zbor domestic din capitală către localitatea unde ei au reședința și în care se află și obiectivul turistic în cauză. Când să se îmbarce, a venit o persoană care nu s-a legitimat, cu încă doi sau trei militari, și pur și simplu i-au luat pe sus și i-au dus într-o secție de poliție", a precizat Mihai Mazăre.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close