Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Noi dovezi ale traficului de influență în cazul lui Mircea Băsescu

Sinteza Zilei. Noi dovezi ale traficului de influență în cazul lui Mircea Băsescu

Sinteza Zilei. Noi dovezi ale traficului de influență în cazul lui Mircea Băsescu
16 Iul 2014   •   22:24

La finalul unei anchete închise cu repeziciune, anchetă care a lăsat în urmă zeci de semne de întrebare, procurorii DNA au trimis dosarul lui Mircea Băsescu în instanţă. Varianta oficială pe care merge, mai nou, DNA este următoarea: Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro lăsând să se înţeleagă faptul că va interveni pentru eliberarea lui Bercea. Banii au fost primiţi prin intermediarul Căpăţână. Procuroii mai spun că pentru serviciul prestat, Căpăţână s-a ales cu 350.000 de euro, adică cu mult mai puţin decât fratele preşedintelui. Adică o variantă total neverosimilă.

Însă probele din dosarul DNA, probe care au stat şi la baza arestării lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână arată altceva, probe pe care acum Parchetul le ignoră cu bună ştiinţă. Intermediarul nu şi-a oprit bani în această afacere. Acest lucru îi este mărturisit lui Băsică încă din 2012.

În acest dosar, procurorii vorbesc şi despre o schimbare de optică radicală la Tribunalul Olt, mai ales după ce s-a dat prima tranşă din şpaga pentru eliberarea lui Bercea.




Cu alte cuvinte, după ce s-au dat bani la Tribunalul Olt, judecătorii au înţeles mersul făcut, însă cei de la Craiova ridicau probleme.


 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei mircea basescu Mihai Gâdea
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close