Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Povestea studentului-erou care a salvat vieți la Revoluție. Acum este medic renumit în SUA

Sinteza zilei. Povestea studentului-erou care a salvat vieți la Revoluție. Acum este medic renumit în SUA

În urmă cu 30 de ani, pe 22 decembrie 1989, era doar un student la Medicină. Când a văzut ce se întâmplă pe străzile din București a plecat într-un suflet spre Spitalul Floreasca. Ce a văzut pe holurile spitalului l-a marcat pentru restul vieții.

Sinteza zilei. Povestea studentului-erou care a salvat vieți la Revoluție. Acum este medic renumit în SUA
22 Dec 2019   •   22:45

După 30 de ani, povestește în primul interviu pe care îl oferă unei televiziuni din țara sa ce a trăit în acele momente tulburi.

Acum, prof.dr. Doru Paul este unul dintre cei mai renumiți medici din Statele Unite ale Americii.

"Țara sa va descoperi în această seară nu doar că este un medic mare, nu doar că este unul dintre cei mai mari medici, ci va descoperi că este un OM mare. Un om care a crezut că a-i salva pe tinerii aceia care luptau pentru libertatea era misiunea lui în acele zile.

Cât de atașat este de România, chiar dacă este astăzi cine este? Ei bine, doamnelor și domnilor, vă invit să ne apropiem de o poveste fantastică, ce trebuie să fie știută de o țară întreagă". a spus Mihai Gâdea.

Povestea medicului erou Doru Paul, în materialul realizat de Sabrina Preda și Mihai Dină și difuzat, duminică, în exclusivitate la Sinteza Zilei:

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close