Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: România, lovită de inundaţii. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Sinteza Zilei: România, lovită de inundaţii. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Sinteza Zilei: România, lovită de inundaţii. Cum va fi vremea în următoarea perioadă
12 Oct 2016   •   22:02

Zeci şi sute de gospodării au fost inundate în România. În jumătate de ţară este prăpăd. Traficul auto și feroviar este întrerupt pe mai multe porțiuni din țară, în urma ploilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit centrului Infotrafic al Poliției Române.

La Galaţi este cel mai rău, pompierii merg cu barca de la o casă la altă. Satul Pechea arată ca un uriaş bazin. Tot în județul Galați, traficul feroviar pe secția de cale ferată 703 Galați — Bârlad este întrerupt între Galați și Tulucești (tronsonul kilometric 11+300 — 11+420). Măsura a fost luată de autorități după ce infrastructura feroviară a fost inundată.

Nu există un bilanţ, dar pagubele sunt uriaşe.

Prognoza pentru următoarele zile a fost prezentată la Sinteza Zilei de Elena Mateescu, director executiv ANM: „La ora 21, şi-au încetat valabilitatea codul galben şi cel portocaliu. A rămas în vigoare o informare meteorologică, candităţi de 15-20 litri pe metru pătrat în E. Până la 12.10, în patru judeţe din nordul Moldovei este o atenţionare meteorologică, vor fi 20-25 de litri pe metru pătrat: Iaşi, Bacău, Neamţ, Botoşani. În Galaţi şi Vrancea, cele mai afectate zone de inundaţii, va fi o intensitate redusă. Veştile sunt bune. De mâine aria precipitaţilor se va restrâng, Însă regimul de temperaturi va fi în scădere. Dimineţi foarte reci, în zonele depresionare se va ajunge şi la -8 grade. La munte, precipitaţii sub formă de ninsoare. Spre sfârşitul săptămânii, în jumătatea de nord a ţării sunt posibile precipitaţii, de 15-20 litri pe metru pătrat. Epidoul cel mai greu a trecut”.

Mai multe despre cum se anunţă sfârşitul toamnei şi iarna, în video de mai jos:

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea inundatii
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close