Antena 3 CNN Actualitate Are dovada. Locotenentul trecut în rezervă demostrează că documentele nu sunt "tocmai legale"

Are dovada. Locotenentul trecut în rezervă demostrează că documentele nu sunt "tocmai legale"

Are dovada. Locotenentul trecut în rezervă demostrează că documentele nu sunt "tocmai legale"
Sursa foto: foto: antena3.ro
23 Feb 2012   •   21:36

In emisiunea SUBIECTIV de joi, 23 februarie, locotenentul trecut azi în rezervă. Alexandru Gheorghe, a prezentat două documente care după părerea lui, nu sunt tocmai legale.

Alexandru Gheorghe a fost trecut astăzi în rezervă, de către Ministrul Apărării, cu toate că raportul depus de acesta pe data de 17 februarie, trebuia să suspende această decizie.

Contraamiralul Tiberiu Frătilă, purtatorul de cuvant al MApN, l-a acuzat pe acesta într-o dscuţie telefonică de faptul că a încălcat regulamentele militare, şi că Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a avut toate motivele pentru a-l demite din funcţie.

În documentele prezentate, locotenentul arată că pe prima decizie cu privire la excluderea lui din armată, emisă de Comandantul Flotilei 71 Aeriană la data de 06.02.2012, scrie clar că este aprobată, însă pe decizia definitivă emisă de acelaşi comandant în urma judecării contestaţiei, la data de 15.02.2012, nu mai scrie că se aprobă, ci scrie decât "văzut".

Totodată, trecerea lui în rezervă trebuia să fie trecută mai întâi în Monitorul Oficial, însă acest lucru nu a fost făcut. La întrebarea moderatorului către contraamiral, de ce nu s-a publicat nimic în MO, acesta a ocolit răspunsul, neprecizând ceva clar.

De asemenea, trecerea locotenentului în rezervă ar fi trebuit făcută de un cadru militar, nu de unul politic, deoarece această problemă nu este de domeniul politic.

Invitaţii lui Răzvan Dumitrescu sunt siguri că decizia a fost luată tocmai din cauze politice, pentru a crea un precedent şi a descuraja militarii să aibă opinii proprii.

Soldatul a declarat că a vorbit deja cu cei mai buni avocaţi, şi că urmează să îi cheme pe toţi cei vinovaţi în judecată.


×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close