Antena 3 CNN Actualitate Cine l-a salvat pe Coldea în 2007

Cine l-a salvat pe Coldea în 2007

Cine l-a salvat pe Coldea în 2007
Sursa foto: sursa: Agerpres/ captura Antena 3
13 Ian 2017   •   20:48

În anul 2007, Florian Coldea ajungea pe prima pagină a ziarelor într-o postură destul de ingrată. Parlamentarii îi cereau atunci capul, acuzându-l că ar fi făcut „poliţie politică” pentru preşedintele Băsescu în timpul primei suspendări a acestuia, oferindu-i dosare cu care să-i şantajeze pe judecătorii Curţii Constituţionale.

Ce s-a întâmplat, mai precis? Mircea Geoana, pe atunci şeful PSD, a prezentat într-o conferinţă de presă două note informative despre judecători ai Curţii Constituţionale, acuzându-l pe Florian Coldea că ar fi scris aceste note la cererea lui Băsescu. Notele se refereau la judecătorii CC Ion Predescu şi Aspazia Cojocaru.

Mircea Geoană a cerut demisia preşedintelui Băsescu, a conducerii SRI şi punerea sub acuzare de către Parchetul Militar a lui Coldea şi a celorlalţi care au colaborat la "acest act de poliţie politică".

Ca urmare, Coldea a fost audiat de Comisia parlamentară de control al SRI, care i-a cerut suspendarea. Ulterior, textul notelor informative la care se referea Mircea Geoană a fost prezentat presei: era vorba doar de un răspuns la o solicitare a CNSAS privind posibile legături ale judecătorilor cu Securitatea, răspuns din care reieşea că aceştia ar fi fost urmăriţi de fosta poliţie politică.

Coldea însuşi a oferit un răspuns un pic diferit referitor la respectivele note. Ele ar fi fost redactate în urma unor „alegaţii” din presă.

Cine l-a salvat pe Florian Coldea, de ce, şi în ciuda căror lucruri grave? La această întrebare au încercat să răspundă invitaţii lui Răzvan Dumitrescu în ediţia de vineri a emisiunii ''Subiectiv'''.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu: ''Până acum eu am remarcat că implicarea domnului Coldea în operaţiunea cu ziariştii români i-a deschis categoric extrem de larg nişte porţi. El a fost imediat promovat, dar lucrul care nu e aşa obişnuit este că cu acest grad Coldea ajunge în poziţia de şef de Stat Major al SRI. Ori această funcţie nu poate să fie ocupată de un ofiţer cu un asemenea grad. Domnul Băsescu a spus foarte clar că domnul Coldea face parte din echipa sa şi atunci, automat, aici trebuie să căutăm cauza.''

×
Subiecte în articol: Subiectiv Florian Coldea Mircea Geoană
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close