Antena 3 CNN Actualitate De ce este bine că programul ''Prima Casă'' a fost exclus din Legea dării în plată - explicațiile inițiatorului legii

De ce este bine că programul ''Prima Casă'' a fost exclus din Legea dării în plată - explicațiile inițiatorului legii

De ce este bine că programul ''Prima Casă'' a fost exclus din Legea dării în plată - explicațiile inițiatorului legii
05 Apr 2016   •   21:12

Iniţiatorul Legii dării în plată, Daniel Zamfir, a explicat, marți seară, la ''Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv'' ce s-a reușit și ce nu s-a reușit în privința acestei legi. Deputatul s-a declarat mulțumit de forma finală a actului normativ.


''Până la urmă, Legea dării în plată nu a ieșit cum ne-am dorit, dar cel mai importan lucru după ședința de astăzi este că am scos o lege bună, ușor aplicabilă, de care să beneficieze majoritatea covârșitoare a celor care au luat credite garantate cu ipotecă - și mă refer și la credite ipotecare și la cele de nevoie personale garantate cu ipotecă", a spus Zamfir. 

Deputatul a explicat și de ce este bine, totuși, că programul Prima Casă nu e cuprins în lege.

''Atât PNL cât și celelalte formațiuni politice, în special PSD, au dorit ca programul Prima Casă să nu fie afectat de această lege. (...) Ca să fiu corect, argumentul PSD-ului a fost puternic. S-a stabilit că Prima Casă e un program guvernamental temporar, iar acum Guvernul tehnocrat categoric va decide dacă va mai continua sau nu acest program și mai ales ce sume vor fi alocate acestui program. Până la urma decizia noastră cred că a fost una înțeleaptă de a nu interveni noi Parlamentul într-un program guvernamental'', a spus Daniel Zamfir.


Daniel Zamfir a adăugat că a vrut și să pună capăt intoxicării bancilor că din cauza Legii dării în plată nu vor mai putea lua tinerii credite Prima Casă.
 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close