Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, tot mai aproape de verdictul Liviei Stanciu

Liviu Dragnea, tot mai aproape de verdictul Liviei Stanciu

Liviu Dragnea, tot mai aproape de verdictul Liviei Stanciu
de S.T.    |    31 Mar 2016   •   21:47

Liviu Dragnea se află într-o situație deloc ușoară, a opinat Adina Anghelescu, joi seară, la „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

„Sunt trei variante: condamnare cu executare, cea mai urâtă dintre situații, condamnare cu suspendare sau achitare”, a spus ea referitor la dosarul „Referendumul”.

„S-au putea să existe una din primele două variante, mai puțin achitarea (…). E clar că această campanie electorală va fi dinamitată, dacă va fi una din cele două formule”, a mai spus Adina Anghelescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru 8 aprilie ultimul termen de judecată în dosarul „Referendumul”.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea livia stanciu Subiectiv
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close