Antena 3 CNN Politică Năstase: Dosarul "Mătuşa Tamara" face parte dintr-o bătălie politică. Băsescu a vrut înlăturarea mea

Năstase: Dosarul "Mătuşa Tamara" face parte dintr-o bătălie politică. Băsescu a vrut înlăturarea mea

Năstase: Dosarul "Mătuşa Tamara" face parte dintr-o bătălie politică. Băsescu a vrut înlăturarea mea
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Dec 2011   •   22:02

Invitat în ediţia de joi a emisiunii "Subiectiv", fostul premier Adrian Năstase a afirmat că dosarul "Mătuşa Tamara" face parte dintr-o bătălie politică pusă la cale de preşedintele Traian Băsescu.

"După alegeri, Traian Băsescu, nemulţumit de faptul că PSD a câştigat alegerile parlamentare, a modificat formula guvernamentală, luând alături UDMR şi PUR şi a creat o majoritate care, însă, nu îi dădea suficient confort" a explicat Adrian Năstase.

"Băsescu a vrut să declanşeze alegeri anticipate şi a declanşat o bătălie foarte dură pentru schimbarea preşedinţilor celor două Camere: este vorba despre mine şi de  Văcăroiu. Bătălia nu a rezistat din punct de vedere al regulamentului şi atunci a căutat alte metode de înlăturare a mea din poziţia politică" a precizat fostul premier Adrian Năstase, cu privire la motivele pentru care consideră că a fost adus în faţa justiţiei sub acuzaţia de fapte de corupţie.

 


Adrian Năstase a adăugat că, în toţi aceşti ani de procese şi anchete, el nu s-a sustras justiţiei însă nici nu a dorit să intre în jocul procurorilor DNA.

De asemenea, Năstase îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că a încercat să îl intimideze şi să transfere avizul pentru începerea urmăririi penale formulat în numele său, de la Parlament la Preşedinţie, în 2009, într-o consultare la Palatul Cotroceni.

"Faptul că aceste dosare erau toate la Traian Băsescu e o chestiune absolut ciudată" a subliniat Adrian Năstase.
 


Vezi aici inregistrarea completă a emisiunii "Subiectiv" de joi, cu Răzvan Dumitrescu.


×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close