Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Andi Topală, redactor-şef Sursazilei.ro, despre urmărirea penală a administratorului NIS Petrol

Subiectiv: Andi Topală, redactor-şef Sursazilei.ro, despre urmărirea penală a administratorului NIS Petrol

Subiectiv: Andi Topală, redactor-şef Sursazilei.ro, despre urmărirea penală a administratorului NIS Petrol
02 Apr 2014   •   21:19

Redactorul şef al Sursazilei.ro., Andi Topală, a vorbit, în ediţia de miercuri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", despre informaţia lansată în presă de această publicaţie online, potrivit căreia administratorul NIS Petrol este urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Eu sunt convins că încrengătura este mult mai mare. Dosarul este destul de complex şi vizează peste 35 de persoane, plus alte zeci de firme. Reţeta, pe cât e de veche, pe atât de simplă este. Nişte băieţi deştepţi s-au gândit cum să albească nişte firme şi cum să fraudeze statul prin nişte inginerii în acte, astfel încât baza de impozitare pe profitul firmelor să fie foarte mică, spre deosebire de cât încasează ele ca profit", a declarat jurnalistul Andi Topală într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Jurnalistul dă ca exemplu firmele lui Mihai Corbu, care, deşi au avut un profit de câteva milioane de euro, în acte apar cu doar câteva mii de euro.

"Astfel, statul a fost prejudiciat", a mai spus Andi Topală.

Administratorul NIS Petrol, Mihai Corbu, este urmărit penal
pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, procurorii Parchetului Capitalei cercetându-l după ce acesta  „a picat” în circuitele financiare folosite de o reţea care „livra” la comandă facturi fiscale ca să-şi scadă baza de impozitare, dar şi pentru a ascunde provenienţa ilicită a banilor, scrie sursazilei.ro.

Dana Grecu a readus în discuţie, în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", schema prezentată de Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei", privind legăturile periculoase ale familiei Băsescu cu Gazprom.

×
Subiecte în articol: Gazprom Subiectiv
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close