Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Cum a făcut preşedintele Băsescu blat cu Tarom pentru a-şi păstra avionul

Subiectiv: Cum a făcut preşedintele Băsescu blat cu Tarom pentru a-şi păstra avionul

Subiectiv: Cum a făcut preşedintele Băsescu blat cu Tarom pentru a-şi păstra avionul
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Mar 2013   •   21:46

Răzvan Dumitrescu a prezentat în ediţia de vineri seară a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv" de la Antena 3 cum a făcut preşedintele Traian Băsescu "blat cu avionul Tarom".

Potrivit dcnews.ro, exploatarea în regim comercial a avionului Airbus 310, care este însă la dispoziţia preşedintelui Băsescu, ar aduce venituri de circa 7 milioane de dolari anual la bugetul Tarom.

Tocmai de aceea, compania a convenit în urmă cu câţiva ani cu Guvernul Boc ca Ministerul Finanţelor să aloce anual aceşti bani, către Tarom.

În 2012 Finanţele nu au prevăzut suma amintită, iar Tarom şi-a trecut-o la pierderi. Practic, Traian Băsescu a făcut blatul cu avionul Tarom. Administraţia prezidenţială plăteşte doar combustibilul şi costurile de operare pentru cursele efectuate, adică nici a zecea parte din costul "închirierii" avionului, timp de 365 de zile pe an.

Invitat la "Subiectiv", Mugur Ciuvică a amintit că şi fostul preşedinte Emil Constantinescu călătorea cu avionul, însă acesta închiria de la Tarom o aeronavă în regim charter şi costa mult mai puţin.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3

×
Subiecte în articol: Subiectiv Subiectiv
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close