Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Votul american bate dosarul penal! Întrebări pentru ambasadorul Hans Klemm

Subiectiv: Votul american bate dosarul penal! Întrebări pentru ambasadorul Hans Klemm

Subiectiv: Votul american bate dosarul penal! Întrebări pentru ambasadorul Hans Klemm
10 Iun 2016   •   20:24

Răzvan Dumitrescu a prezentat la Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3, câteva exemple de aleși locali din SUA care au candidat pentru diverse funcții în administrație, deși aveau condamnări la activ.

Răzvan Dumitrescu comentează astfel declarațiile ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, care şi-a exprimat îngrijorarea şi nedumerirea cu privire la rezultatele alegerilor locale, în urma cărora mai mulţi candidaţi cu dosare penale, inclusiv pentru fapte de corupţie, au fost validaţi la urne.

În mesajul său, ambasadorul susține că e un mesaj periculos pentru SUA şi ceilalţi parteneri ai României.

Primul caz este al politicianului Joseph P. Ganim, primar al orașului Bridgeport, Connecticut. Membru al Partidului Democrat, Ganim a fost ales primar de cinci ori, a ocupat funcția între 1991 și 2003, când a demisionat după ce a fost acuzat de corupție.

Eliberat în 2010 după ispășirea pedepsei într-o închisoare federală, Ganim a revenit în Bridgeport și s-a întors cu succes și în politică, în 2015, când a câștigat din nou funcția de primar.

Un alt exemplu este al fostului primar al orașului Baltimore, Maryland, Sheila Dixon, care în 9 ianuarie 2009 a fost pusă sub acuzare pentru 12 infracțiuni, între care sperjur, furt, abuz în serviciu.

Acuzațiile au venit special dintr-o serie de incidente în care ea a fost suspectată de însușirea cardurilor de cadouri destinate săracilor.

Pe 1 iulie 2015 și-a anunțat intenția de a candida din nou pentru primăria orașului. A fost învinsă în alegerile primare ale Partidului Democrat de către senatorul local Catherine E. Pugh.

Răzvan Dumitrescu a lansat și trei întrebări pentru ambasadorul SUA la București, întrebări la care au răspuns mai întâi invitații din platou.

1. De ce în SUA pot candida oameni condamnați, iar în România nu ar trebui să candideze oameni acuzați?

2. Când veți vorbi și depsre politicieni americani condamnați definitiv care ulterior au candidat și au câștigat alegerile?

3. De ce ambasadorul României în Sua nu se pronunță cu privire la politicienii americani cu probleme penale?

 

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu alesi locali
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close