Antena 3 CNN Politică UDMR, criticat din interior pentru că votat moţiunea PNL

UDMR, criticat din interior pentru că votat moţiunea PNL

UDMR, criticat din interior pentru că votat moţiunea PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Sep 2015   •   21:09

Gyorgy Frunda a criticat, marţi, opţiunea UDMR de a vota moţiunea de cenzură a PNL pentru căderea Guvernului Ponta, motivând că ei nu sunt un partid politic, ci reprezintă comunitatea maghiară din România.

 
"E una din foarte puţinele situaţii când critic o decizie a UDMR. Nu poţi tu, preşedinte al UDMR, să spui că nu eşti de acord cu textul moţiunii, pentru că e un atac personal la prim-ministru, dar votezi moţiunea pentru că eşti în opoziţie. Dacă erau motive sociale, de învăţământ, sănătate, da, dar să votezi moţiunea doar pentru că sunt în opoziţie, cu nişte excepţii, înţelegeri (...). Noi nu suntem partid politic, noi reprezentăm comunitatea maghiară din România", a spus Gyorgy Frunda, membru UDMR, marţi, într-o intervenţie telefonică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, marţi, cu 207 opţiuni "pentru", faţă de 276 necesare pentru a fi adoptată. Alte opt voturi au fost "împotrivă".
 
Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi. 
 
Moţiunea de cenzură a PNL - "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close