Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Ce să facem pentru a ne antrena memoria. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu trebuie să lăsăm creierul să se prostească”

Ce să facem pentru a ne antrena memoria. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu trebuie să lăsăm creierul să se prostească”

Invitat în emisiunea „Voi cu Voicu”, de la Antena 3, prof. df. Vlad Ciurea a vorbit despre puterea minții, cum o putem folosi pentru a ne atinge scopurile, și ce trebuie să facem pentru a ne antrena memoria.

Ce să facem pentru a ne antrena memoria. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu trebuie să lăsăm creierul să se prostească”
de Andreea Ştefan    |    30 Mai 2021   •   00:28

„Sunte fascinați de acest creier formidabil. Suntem din ce în ce mai deștepți, toate națiile. Românii sunt oameni foarte deștepți. IQ-ul în România este foarte mare.

(...) Acest creier care are trei etape: creierul vechi, care este reptilian, apoi creierul paleo și partea de deasupra, care este această cupolă, este cortexul. Acest cortex cu o sută de milioane de neuroni care au niște legături formidabile între ei, sinapsele, și care crează acest lucru deosebit care se numește conștiința. Gândirea, judecata, decizia, toate intră în conștiința noastră.

Toată problema creierului uman este că nu trebuie să-l lăsăm să se prostească și să facem tot ce este posibil să-l facem cât mai deștept. Trebuie să obținem un IQ, indicele de inteligență, cât mai dezvoltat ca să fim buni în toată lumea, nu doar în România”, a spus medicul.

Despre puterea minții și importanța sa

„Noi avem o putere formidabilă în aceste celule nervoase denumite neuroni. Să nu uităm că ele produc energie. Dacă punem anumiți electrozi pe scalp, acești electrozi înregistrează energie. Acești neuroni, în activitatea lor foarte puternică, produc o energie care poate să fie dirijată. Toată problema este că tu însuți trebuie să îți dirijezi energia cu un scop.

(...) Puterea minții, care împinge tot sistemul endocrin, toate moleculele în creier, voința mea, care tot cu puterea minții se realizează, comanda mișcărilor, ochii, auzul, coordonarea, toate trebuie să fie perfecte. Atunci puterea minții te ajută să devii învingător în asemenea situații deosebite.

Cu puterea minții putem să facem foarte multe lucruri. Personal, mă uitam la profesorii mei din ultimii ani de facultate și încercam să induc un subiect care mie îmi convenea și am reușit aceste lucruri. Apoi fixam persoana respectivă foarte bine.

Este dovedit că un grup mare de persoane au făcut efortul să schimbe vremea și au reușit. (...) Totul este să cultivi mintea și să nu spui că nu se poate, pentru că se poate. Totul este posibil”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu Vlad Ciurea
Parteneri
Ce trebuie să faci dacă magazinul refuză să îți returneze garanția pentru PET-uri
x close