Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Bogdan Ficeac, despre teoriile conspiraţiei: "Metoda ca să nu te laşi manipulat este să reacţionezi raţional, nu emoţional"

Bogdan Ficeac, despre teoriile conspiraţiei: "Metoda ca să nu te laşi manipulat este să reacţionezi raţional, nu emoţional"

Suntem agresaţi zilnic de manipulări din toate direcţiile, iar teoriile conspiraţiei sunt tehnici de manipulare, de creare a stării de panică.

Bogdan Ficeac, despre teoriile conspiraţiei: "Metoda ca să nu te laşi manipulat este să reacţionezi raţional, nu emoţional"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Aug 2021   •   21:56

De aceea, trebuie să fim atenţi cu toţii de unde ne luăm informaţiile şi să le judecăm apoi, fiecare, cu mintea noastră, spun specialiştii.

"Zilnic, suntem agresaţi de manipulări, iar fiecare trebuie să judecăm cu mintea noastră", a spus Bogdan Ficeac, scriitor şi jurnalist, sâmbătă, la emisiunea Voi cu Voicu, de la Antena 3.

Ficeac: "Practicile regimului comunist sunt reluate acum sub diferite forme, mai groteşti"

Spre exemplu, în cazul pandemiei COVID, cel mai corect este să ne luăm informaţiile de care avem nevoie de la medici, şi nu de pe toate site-urile dubioase.

"Manipularea are un efect puternic, iar practicile regimului comunist sunt reluate acum sub diferite forme, mai groteşti", mai spune Ficeac.

Spre exemplu, se spune acum despre vaccinul anti-COVID că nu ar fi testat suficient. "Păi dacă aşteptam atât şi la poliomielită, spre exemplu, câţi oameni mai mureau?", se întreabă Bogdan Ficeac, scriitor şi jurnalist.

Bogdan Ficeac: "Frica, cel mai puternic sentiment uman exploatat în tehnicile de manipulare"

"Să gândeşti cu mintea ta, să-ţi iei informaţii din cât mai multe surse, să-şi aduni materialul de bază de unde să iei şi cele mai bune decizii şi să ai o minimă grijă faţă de tine şi de cei din jur (...).

Metoda ca să nu te laşi manipulat este să reacţionezi raţional, nu emoţional. Manipularea îi afectează cel mai mult pe cei care nu dau curs gândirii critice.

Şi frica este cel mai puternic sentiment uman exploatat în tehnicile de manipulare", a concluzionat Bogdan Ficeac.
 

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu bogdan ficeac manipulare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close