Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Ce pensie primeşte Mihai Neşu de la statul român şi cel olandez: "Este foarte greu să te descurci fără un ajutor"

Ce pensie primeşte Mihai Neşu de la statul român şi cel olandez: "Este foarte greu să te descurci fără un ajutor"

Celebrul fotbalist Mihai Neșu a vorbit despre accidentul care i-a schimbat viața, despre provocările persoanelor cu dizabilități care abia se descurcă în România, dar și despre sumele de bani pe care le încasează de la statul olandez și cel român.

Ce pensie primeşte Mihai Neşu de la statul român şi cel olandez: "Este foarte greu să te descurci fără un ajutor"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Mirela Voicu    |    24 Dec 2022   •   21:46

Mihai Neșu se află acum într-un scaun cu rotile, după un accident la un antrenament pe vremea când evolua la clubul olandez de fotbal Ajax Amsterdam.

De atunci şi-a folosit experiența să ajute oamenii cu probleme nepromotorii prin intermediul fundației sale.

De asemenea, Mihai Neşu a explicat cât de greu trăiesc în România persoanele cu dizabilități care nu au un suport financiar constant.

În acest context, Mihai Neşu a dezvăluit că toate acțiunile sale au la baza banii pe care îi încasează de la statul olandez, sub forma de pensie, accidentul având loc în Olanda, dar şi cât încasează de la statul român. 

Mai exact, Mihai Neșu primește o pensie de 3000 de euro de la statul olandez, iar statul român îi plătește o pensie de 100 euro pe lună și una de însoțitor de 300 euro.

 

"Din păcate când m-am întors din Olanda, în țară, am zis că ca să pot să rezist, să zic așa, să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască.

Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile.

Plus că avem foarte multe familiile care ne contactează cu diferite probleme escare, de exemplu, pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poţi să nu le sesizezi.

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului.

În primul rând ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului," a spus Mihai Neșu, în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: Mihai Nesu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close