Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Mihai Neşu, despre lecţiile divine primite după accident: "Pentru mine sunt binecuvântări"

Mihai Neşu, despre lecţiile divine primite după accident: "Pentru mine sunt binecuvântări"

Mihai Neşu a explicat cum fiecare provocare sau suferința din viaţă poate lua forma unei binecuvântări. El a vorbit despre accidentul său şi despre lecțiile pe care acest eveniment i le-a predat şi prin care sufletul i-a fost atins de mâna lui Dumnezeu.

Mihai Neşu, despre lecţiile divine primite după accident: "Pentru mine sunt binecuvântări"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Mirela Voicu    |    24 Dec 2022   •   22:45

"E foarte greu de înțeles, fiindcă noi în general ne luăm sau judecăm oamenii  sau îi vedem după aparențe, după ceea ce se vede din afară, cum e viața lor,  cu ce se ocupă, ce face, ce are, câți bani are. Cam așa judecăm noi oamenii și așa tindeam și eu să-i judec.

Doar că accidentul ăsta m-a învățat un lucru: omu-i format din trup, minte și suflet.

Şi sufletul e componenta cea mai importantă a omului și atunci, practic, fericirea care o căutăm noi toți în materie, în lucruri, ea de fapt se găsește în sufletul nostru și noi suntem fericiți, doar atunci când sufletul e liniștit, împăcat.

Sufletul nu-i liniștit de la bani, nu-i liniștit, de la mașini, de la averi, de la nu știu eu câte lucruri de-astea materiale. El poate să fie fericit o fracțiune secundă atunci când ți le cumperi. Dar fericirea pe care o căutăm noi toți ține practic de Dumnezeu să ne-o dăruiască.

Și eu am învățat cu accidentul ăsta că atunci când Dumnezeu îți ia ceva, cum mi-a luat mie sănătatea care și ea un dar mare, îți întărește practic altă parte a componentei totale a ta, a omului.

Mie mi-a întărit sufletul și de asta consider eu că e o binecuvântare accidentul ăsta, fiindcă a umblat Dumnezeu acolo unde practic toți oamenii ar vrea să li se umble, să se îmbunătățească ceva, la sufletul lor.

Și chiar dacă există suferința asta trupească, liniștea sufletească pe care o am după câțiva ani după accident înlocuiește sau ajută să se lupte cu suferința trupească și să treacă cu bine.

Cu atât mai mult e o bucurie și o binecuvântare accidentul ăsta pentru că mi-a scos în față o nouă viață, aceea de a ajuta copiii cu dizabilități și mi-a adus posibilitatea să îmi petec timp mult pe șantier mult timp cu copii cu dizabilități, care sunt o bucurie de nedescris dacă ajungi să-i cunoști", a spus Mihai Neşu în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Mihai Nesu
Parteneri
O doctoriţă a fost găsită inconştientă într-un șanț, în Bucureşti
x close